Amennyiben szilveszteri esküvőt tartanánk Las Vegasban, akkor már közvetlenül a repülőről leszállva meg is kaphatnánk a házasságkötésről szóló anyakönyvi kivonatot – írja a CBS News.

A Nevada államban lévő Clark megye vezetése ugyanis nagyvonalú lépést tett a Las Vegasba áramló szilveszteri esküvőturizmus sikere érdekében. Ideiglenes anyakönyvi hivatalt nyitottLas Vegas-i Harry Reid nemzetközi repülőtéren.

Nagy hagyomány megesküdni szilveszterkor Los Angelesben: ekkor rendszerint több tucatnyi pár dönt úgy, hogy itt és ekkor köti össze az életét. A város most arra készül, hogy idén rekordszámú egybekelésre kerül majd sor az év utolsó, illetve első napjaiban.

Az Associated Press számításai alapján 2018 óta Los Angelesben 450 és 550 szilveszteri házasságkötést regisztrálhattak, idén az előzetes foglalási adatok alapján 120 esküvőt tartanak.

A repülőtéren működő pop-up házasságkötő iroda az egyik terminál poggyászfelvevő pontjának közelében található, amely idén december 26. és december 31. között minden nap délután 5-ig van nyitva. A rendhagyó anyakönyvi hivatalban nem csupán a boldogító igent lehet kimondani, hanem a korábbi házassági fogadalmakat is meg lehet újítani.

Tőlünk nem is olyan messze szűz feleséget vásárolhatnak maguknak a férfiak

Bulgáriában az ortodox roma közösség tagjai menyasszonypiacokon keresnek párt lányaiknak. A férfiak gyakran nagy összegeket kínálnak az arákért, de ma már a lányoknak is lehet beleszólásuk a párválasztásba. Bővebben --->