Az elmúlt napokban számos tüntetés és demonstráció zajlott az izraeli terror miatt: voltak, akik az izraeliek mellett demonstráltak, mások az önálló palesztin államért vonultak az utcára azt követően, hogy a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet egységei behatoltak Izraelbe, de előtte még több ezer rakétát lőttek ki a zsidó államra.

Szombat óta zajlanak a harcok, Izrael időközben kiszorította területéről a fegyvereseket, és ismét ellenőrzése alá vonta a Gázai övezet határát.

Szintén a napokban számoltunk be arról, hogy zavargások, letartóztatások, iszlamista palesztin bevándorlók engedély nélküli megmozdulásai és iskolai erőszak uralkodott el a német fővárosban az Izrael elleni, hétvégi terrortámadás óta. A rendőrség hiába tiltotta be a terrorista csoportnak minősített Palesztina Felszabadítási Népi Front (PFLP) Samidoun nevű hálózata által szerdára meghirdetett tüntetést Berlinben, délután mégis több tucatnyian gyűltek össze a német főváros több pontján, hogy kifejezzék Izrael iránti gyűlöletüket, majd a tömeg estére jelentősebb lett, az illegális gyülekezés során számos incidens történt a nagy erőkkel felvonult rendőrség és a radikalizálódott bevándorlók között.

Budapesten szolidaritási istentiszteletet tartottak szerdán a Dohány utcai zsinagógában Izrael mellett, majd a szolidaritási tüntetésen gyertyákat gyújtottak a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműnél is.

Túszokat engedett el a Hamász, Gázából tömegesen menekülnek, miközben egyre több a halott

A szombati tömeggyilkosság után indított izraeli válaszlépések miatt már mintegy 340 ezer ember menekült el otthonából a térségben, a halottak száma pedig megközelítette az 1200-at.