Daniel Hagari a katonai rádióban arra is kitért, hogy nincsenek arra utaló jelek, hogy a határ alatt alagutak húzódnának, melyeken keresztül szélsőségesek juthatnának be Izraelbe. A hadsereg elaknásítja azokat a területeket, ahol a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítést áttörték.

Benjámin Netanjahu szerint nemzedékek fognak emlékezni Izrael Hamász elleni válaszlépéseire.

Még éppen csak elkezdtük a Hamász elleni támadást; amit az elkövetkező napokban teszünk az ellenséggel, azt generációk emlegetik majd – fogalmazott a kormányfő, aki azzal is megvádolta a Hamászt, hogy megkötözött gyerekeket végez ki.

Alávaló ellenségeink háborút akarnak. Hát akkor megkapják

– szögezte le az izraeli miniszterelnök, egyúttal aláhúzta:

a harcot nem Izrael kezdte, de Izrael fogja befejezni.

Elmondta, hogy az utóbbi napokhoz fogható borzalmakat évek óta nem láttak,

már az egész világ látja, hogy a Hamász éppen olyan, mint az Iszlám Állam volt. Mi pedig ugyanúgy legyőzzük a Hamászt, ahogy a nyugati országok legyőzték az Iszlám Államot

– jelentette ki.

Beszéde további részében a kormányfő elmondta, a hadsereg legfőbb feladata most a határok biztosítása, beleértve a Libanonnal határos térséget, valamint folytatni az offenzívát, illetve visszaszorítani az ellenséget.

Nehéz napok állnak előttünk, de megnyerjük a csatát - mondta Netanjahu aki a legfontosabbnak az összefogást nevezte, és felszólította az ellenzéket, vegyen részt nemzeti egységkormányban. Köszönetét fejezte ki továbbá az Izraelt támogató nyugati országoknak, név szerint említve az Egyesült Államokat, melynek elnökével, Joe Bidennel napi kapcsolatban áll.

Az Egyesült Államok minden módon segíti Izraelt... és Izrael ellenségei tudják, mit jelent ez

– tette hozzá.

Figyelmeztetett továbbá arra, hogy sok hamis hír látott napvilágot, és cáfolta azt a néhány napja felmerült hírt, mely szerint az egyiptomi hírszerzés korábban figyelmeztette volna Izraelt a Hamász készülő támadására.

Tizenegy amerikai halálos áldozata van az izraeli pokolnak

Ezt maga az amerikai elnök jelentette be, de a szám valószínűleg nem végleges. Bővebben >>>