Három túsz, egy nő és két gyereke szabadon engedését jelentette a Hamász iszlamista terrorszervezet. Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a túszok kiszabadulását. Az Al-Aksza palesztin televíziócsatorna által bemutatott felvételen egy kék blúzos nő látható, amint két gyerekkel, a Hamász három fegyveresének kíséretében elhagy egy szögesdróttal körbekerített területet.

A gázai egészségügyi minisztérium közben arról tájékoztatott, hogy az övezetben indított izraeli műveletek halálos áldozatainak száma megközelítette az 1200-at, a sebesülteké pedig az 5600-at.

Az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló irodája (OCHA) hajnalban azt tudatta, hogy a Gázai övezetben szerda estig további 75 ezerrel, körülbelül 338 ezerre nőtt a belső menekültek száma. Az övezetben mintegy 2,3 millió ember él.

A Gázai övezetet uraló Hamász fegyveresei múlt szombaton meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, melyben több mint 1200 ember halt meg, mintegy háromezren megsérültek, és a fegyveresek feltételezhetően nagyjából 150 embert raboltak el és ejtettek túszul.

Svájcban is betiltanák a Hamászt, kíméletlen leszámolást ígért Netanjáhú

Az amerikai külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Izraelre, Svájc terrorszervezetté akarja nyilvánítani a Hamászt, akinek minden tagját halott embernek nyilvánította Benjámin Netanjáhú. Bővebben >>>