Az amerikai médiaszemélyiség először törte meg a hallgatását a Fox Newstól való hirtelen távozása óta, és egy videót is közzétett a Twitteren, amelyben nem szólt közvetlenül a  kirúgásáról. A műsorvezető a csatorna egyik legnagyobb sztárja volt, és komoly rajongótáborra tett szert, miközben Tucker Carlson Tonight című műsorában idegengyűlölő és rasszista retorikát hangoztatott – írja a The Guardian.

Tucker Carlson hétfőn magyarázat nélkül távozott a Fox Newstól. A hírügynökségek arról számoltak be, hogy a műsorvezetőt a Fox-tulajdonos Rupert Murdoch személyes utasítására bocsátották el, többek között azért, mert vulgáris kifejezésekkel illette az egyik női vezetőt.

Carlson: a televíziós viták semmit sem jelentenek

Szerdán Carlson egy rejtélyes, kétperces videót osztott meg Twitter-fiókján, amely nem magyarázta meg a távozását, de panaszkodott az amerikai közbeszéd állapotáról. Azt tapasztalta, hogy „amikor néhány napra kilépsz a zajból”, egyesek milyen kedvesek lesznek.

A másik dolog, amit észreveszel, amikor egy kis időre kiszállsz, hogy a legtöbb vita, amit a televízióban látsz, mennyire hihetetlenül ostoba. Teljesen lényegtelenek. Semmit sem jelentenek. Öt év múlva már nem is fogunk emlékezni arra, hogy hallottuk őket. Higgyék el nekem, mint olyasvalakinek, aki részt vett benne

 – tette hozzá.

A Fox nem kommentálta nyilvánosan, hogy miért bocsáttták el Carlsont, de ez azután történt, hogy a cég a múlt héten beleegyezett, hogy 787,5 millió dollárt (267 milliárd forint) fizet a Dominion szavazóberendezéseket gyártó cégnek egy nagy horderejű rágalmazási per elrendezése végett.

Carlson hirtelen távozása állítólag összefüggésben van egy másik perrel is, amelyet a korábbi vezető producere, Abby Grossberg nyújtott be, azt állítva, hogy szexizmussal és ellenséges munkahelyi környezettel szembesült.

A Fox News hivatalos közleményben közölte, hogy Carlson és a csatorna kölcsönösen állapodtak meg a különválásról.

Szerdai videójában Carlson arra utalt, hogy rajongói nem utoljára láthatták őt:

Hol találnak még amerikaiakat, akik igaz dolgokat mondanak? Nem sok hely maradt, de van néhány, és ez elég. Amíg hallani lehet a szavakat, addig van remény. Hamarosan találkozunk.

Hétfőn a Fox News azonnal lecserélte Carlson műsorvezető helyét egy rotációs elven működő műsorvezetői listára, amíg nem találnak állandó helyettest.

 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.