A Booking.com több mint 309 millió ügyfélértékelés alapján állította össze a legkedveltebb turisztikai célpontok listáját. Amit a rangsor készítésekor többek között figyelembe vettek: a vendégszeretet, a szálláshelyek és a szolgáltatások minősége, a szabadidős programokra való lehetőség, a közlekedés és az autókölcsönző cégek színvonala.

A top 5-be ezúttal három európai desztináció került be, és nyerte el a Booking.com Traveller Review Award-ot:

  • a görögországi Szírosz sziget központja, Ermúpoli;
  • Viana do Castelo, a varázslatos tengerparti város Portugáliában;
  • Grindelwald, a káprázatos hegyi üdülőhely Svájcban, a Berni-Alpokban;

Ermúpoli többek között egyedi építészete és gazdag történelmi öröksége miatt kerülhetett föl a listára, ahol igazán mélyre merülhetnek a turisták a klasszikus, görög kultúrában, miközben a helyi bárok és éttermek kínálata miatt sem kell panaszkodniuk.

A portói repülőtértől mindössze egy órányira lévő portugál Viana do Castelo az Atlanti-óceán partján nagy tengerészeti múltra tekint vissza: ennek emlékeit egy ikonikus helyi múzeum őrzi, amelyek az egykori kórházhajóból alakítottak ki. Továbbá a portugál kikötőváros tele van lenyűgöző építészeti alkotásokkal, palotákkal, templomokkal és kolostorokkal a reneszánsztól a barokkon át az art deco stílusig. Miközben a vízi sportok szerelmesei is találnak maguknak bőven szórakozási lehetőséget a strandokon.

Az alpesi Grindelwald lenyűgöző látvánnyal várja a látogatókat a svájci Alpok szívében, mintegy 1000 méterrel a tengerszint felett, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a régió gleccsereire és hegycsúcsaira. Télen természetesen ezerrel beindul a helyi síturizmus a világszínvonalú sípályákon, nyáron pedig szinte végtelen túraútvonalak vezetnek végig az alpesi tájon.

(via Euronews)

Kitört a botrány: örömlánnyá vált az olasz város a turisták áradata miatt

Prostituáltnak nevezte a tömegturizmus eluralkodása miatt Firenzét a város leghíresebb múzeumának német igazgatója, amely miatt az olasz közvélemény felháborodva követeli a lemondását. Ausztriában eközben már a jólétet veszélyezteti a turizmusban uralkodó munkaerőhiány.

A részletekről ITT írtunk bővebben.