A Cruise, a General Motors vezetéstechnológiával foglalkozó leányvállalata ezen a héten újra közutakra viszi önvezető járműveit. A vállalat tavaly októberi incidense után állította le a tesztelési folyamatot, miután San Franciscóban súlyosan megsérült egy gyalogosírja a CNN.

Az autók tesztelését az arizonai Phoenixben indítják újra. Az átalakított Chevrolet Bolt EV-k volánja mögött egy „biztonsági sofőr” ül majd. A járművek továbbra is maguktól vezetnek majd, de az ülésben lesz egy valós személy is, aki szükség esetén kész átvenni az irányítást.

A tavalyi  baleset során az önvezető autó elütött egy járókelőt, aki már korábban szerencsétlenséget szenvedett egy másik jármű által. A jármű a probléma észlelését követően megpróbált az út szélére állni, hogy ne okozzon a többi jármű számára akadályt, azonban ezzel csak tovább rontotta a helyzetet. 20 méteren keresztül vonszolta a gyalogost a járdán.

Az eseményt követően a  kaliforniai gépjármű-felügyelet felfüggesztette a Cruise járművekre üzemeltetésére vonatkozó engedélyét az államban, mivel állításuk szerint a vállalat nem működött együtt a baleset kivizsgálásában. A Cruise két nappal később országszerte leállította minden tevékenységét.

A vállalat azóta frissítette szoftverét, hogy a jármű jövőben jobban tudjon reagálni az ilyen incidensekre. A baleset komoly hatást váltott ki a cégnél. vezérigazgató és több másik vezető is lemondott, emellett az alkalmazottak negyedét elbocsájtották. 

Totális csőd az önvezető autók bevezetése: ez pusztítja el őket

Lesújtó képet fest egy friss felmérés az önvezető autókról, amelyeknek a bizalmatlanság lehet a veszte.
Bővebben--->