Az Inpark Nagykanizsa ipari park első létesítményeként egy közel 11 ezer négyzetméteres csarnok építése is elindult közel 5 milliárd forint beruházással. A várhatóan 2022 végére elkészülő épület gyártóüzemként, raktárként és irodaépületként is funkcionál, és egy Nagykanizsán már jelenlévő, nemzetközi elektronikai vállalat bérli majd.

Az állami tulajdonú NIPÜF eddig országszerte mintegy 237 ezer négyzetméter csarnokot hasznosított bérleti megállapodással, emellett adásvételi szerződés keretében összesen 468 hektárnyi telket értékesített piaci ügyfelek részére - írják a közleményben. Három héttel ezelőtt adtak át létesítményt Tatabányán, és jelenleg három másik helyszínen építkezik az állami vállalat.

A NIPÜF portfóliójában számottevő a logisztikai ingatlanok súlya, de a vidéki városokban a gyártóüzemek iránti kereslet is jelentős. Ilyen típusú ingatlan épült a közelmúltban Pécsen, és zajlik egy nagyszabású beruházás Gyulán is.

A magyar állami tulajdonú NIPÜF 2016-ban kezdte meg a működését, az ipariingatlan-fejlesztő csoport feladata az országos iparipark-koncepció kialakítása és megvalósítása. Ennek keretében teljes körűen kiszolgálja a hazai és nemzetközi piaci szereplők igényeit a helyszínek felkutatásától és a telekvásárlástól a tervezésen és kivitelezésen át a hosszú távú üzemeltetésig. Létesítményeit sztenderd vagy egyedi elvárásokhoz igazított formában valósítja meg - írják a közleményben.

A NIPÜF Csoport ingatlanállománya jelenleg mintegy 900 hektárnyi fejlesztési területet foglal magában.