Az újjávarázsolt és átnevezett pláza a fejlesztő szavai szerint teljes mértékben a helyiek igényeire szabva újult meg, és az egyes üzletnyitásokhoz igazodva folyamatosan adják át a látogatók részére március 24-étől kezdve.

Első lépésben az Interspar mellett többek között a Líra, az Erste Bank, az MKB és az OTP bankfiókok, valamint a Yettel, Telekom és az Optic World nyílnak meg.

A felújítás eredményeként a GOBUDA Mall egy 25 ezer négyzetméter bérbe adható területtel, nagyjából 100 üzletnek helyet adó, szolgáltató funkciót is betöltő, a mai kor igényeire választ kínáló, modern bevásárlóközponttá vált. A korábbi gépészeti területek egy része irodává alakult, míg a gépészeti terület feletti tetőn, a gépek áthelyezésével, egy zöld tetőterasz, tetőkert és játszótér is helyet kap.

Az épület sziluettjét megtartották, a belső tereket viszont átalakították, racionalizálták, átláthatóbbá tették.

Kép: WING

 

Az első emeleten kialakítottak egy 140 méteres egyenes vonalú sétáló és közösségi passzázst, amely az ide tervezett divatüzleteknek ad majd helyet. A bevilágítók modernizálása, a födémkivágásokkal megnyitott terek révén az épületet átjárja a természetes fény.

Kép: WING

A bejáráson elmondták, a terület 80 százaléka foglalt, a régi bérlők jelentős része az új plázában is leszerződött. A fitneszre és a mozira új üzemeltetővel állapodtak meg. A bérleti díjakról csak annyit tudtunk meg, hogy egyedi megállapodásokat kötöttek, hosszú távra, a felújítási költségről nem közölt adatot a Wing.

Kép: WING