Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DVM Group Kft. - amely hazai integrált építészeti és építőipari szolgáltató cég - januárban kezdte el a budapesti Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler palota (volt Balettintézet) kivitelezési munkálatait. A Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties Kft. az átalakulást követően itt nyitja majd meg a W Budapest Hotelt, Magyarország első W-szállodáját - jelentette be a DVM group közleményben.

A budapesti épület a Marriott-szállodaüzemeltető W Hotels luxusszálloda-láncának tagjaként nyithat a korábban tervezett 2020 helyett 2022-ben - írta meg lapunk 2017-ben. Az egykori Drechsler-palotát 1997-ben értékesítette 220 millió forintért a kerületi önkormányzat. Az épület azóta több tulajdonosváltozáson esett át. (2013-ban Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István akkori főpolgármester egy közös pesti buszozáson beszélt arról, hogy visszaszereznék, ha kell törvénnyel az évek óta üresen álló balettintézetet.) A katari uralkodócsaládhoz - Jassim Bin Hamad Bin Jassim Bir Jaber Al-Thani sejkhez - köthető Constellation Hotel Group 2014-ben vette meg az épületet tulajdonló QPR Properties Kft.-t a korábbi portugál tulajdonosától. (A katari sejk 2016-ban befektetőként beszállt Garancsi István Market Építő Zrt.-jének Kopaszi-gáton épülő iroda- és lakópark fejlesztésébe is.)

DVM group

Azbesztpala volt a tetőben

"Feladatunk túlmutat a jelentősen leromlott állapotú alapépület és a belső terek műemléki helyreállításán, hiszen egy ötcsillagos szálloda műszaki elvárásaira is fel kell készítenünk az épületet. Az örökségvédelem és műemléki helyreállítás itt olyan jelentős gépészeti és elektromos megújulással egészül ki, amely a 16 ezer négyzetméter alapterületű ingatlan minden helyiségét érinti. Az épületben megvalósuló legfontosabb architekturális változások között kiemelendő a tetőtér hasznos szállodaterületté alakításával megvalósuló új szint, az 5. emelet. E héten fejezzük be az azbesztpalával fedett tetőszerkezet és a gerendák szakszerű elbontását, és hamarosan kezdjük a komplex tetőrekonstrukciót. Az eredeti lechneri állapotot állítjuk helyre úgy, hogy a modern légtechnikai rendszereket is itt helyezzük el. Szintén látványos építészeti átalakulást ígér a belső udvar meghitt, védett, napos belső átriummá formálása egy mérnöki bravúr eredményeképpen létrejövő, két irányban hajlított hiperbolikus paraboloid üvegfelület beillesztésével" - idézte a DVM közleménye Czár Balázs és Haberl Péter ügyvezető partnereket a felújítással kapcsolatban.

Ilyen lesz a belső átrium.
Kép: DVM group

151 szobás luxusszálloda lesz

Az ikonikus szálloda 151 stílusos vendégszobának és lakosztálynak ad helyet, valamint a signature W Living Room és egy kiváló étterem minőségi szolgáltatásait kínálja majd - mondta a befektetői csoport nevében Farshad Khazei. "Business vendégeink számára nagy vonzerőt jelentenek a konferencia- és rendezvényhelyszíneink, valamint üzleti tárgyalóink. A sport és wellness szerelmesei az Away Spa és a Fit fitneszközpont szolgáltatásait egyaránt élvezhetik majd."

Az építészeti mestermű Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az UNESCO világörökségi helyszínen álló védett műemlék 135 éves története során számos szerepet töltött be az intézményi- és lakófunkciótól a vendéglátóipari felhasználáson keresztül a kiemelt kulturális szerepkörig. A palota az elmúlt 19 évben teljesen elhagyatva állt, arra várva, hogy a szakértő megújulást követően újra régi fényében tündökölhessen - írja a DVM.

Az épület átalakulásán a befektető együtt dolgozik a Bánáti+Hartvig Építész Iroda, a Bowler James Brindley belsőépítész stúdió, valamint a generálkivitelezéssel és a belsőépítészeti kiviteli tervek elkészítésével megbízott DVM Group munkatársaival. "A sikeres projektlezárást követően a nagyközönség előtt 2022-ben tervezzük megnyitni a W Budapest Hotel ajtaját" - nyilatkozta Farshad Khazei

A DVM olyan hasonló nagyságrendű, nemzetközileg is díjazott budapesti műemléki felújításokban vett már eddig részt, mint az Eiffel Palace, a Váci 1, az Ybl Villa, az Amerikai Nagykövetség, a Bank of China és a Helvetic Clinics.