Idén emelkedőre került az üzemanyag-forgalom volumene: január és április között 3,4 százalékkal több üzemanyag fogyott, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez nagyban köszönhető annak, hogy tavaly jelentős visszaesés volt, bő 20 százalékkal csökkent a forgalom a 2022-es időszakhoz képest, amikor még érvényben volt a 480 forintos ársapka

A Totalcar cikkében arról is írnak, hogy a hivatalos KSH-adatok szerint az üzemanyagok valamivel olcsóbbak voltak az idei év első négy hónapjában, mint egy évvel korábban.

A 95-ös benzin átlagára az idén 608, a gázolajé 635 forint volt, szemben a tavalyi 619 és 641 forinttal.

A több mint 3 százalékos mennyiségi növekedéshez 962 milliárd forintot meghaladó eltankolt összeg társult, ami 2,6 százalékkal haladja meg a tavalyi közel 938 milliárdos adatot.

A legfrissebb olajár-előrejelzések szerint nemzetközi szinten drágább benzint hozhat a nyár, a szakértők áremelkedést várnak a következő hónapokban az olajpiacon, azonban látják azokat a körülményeket is, amelyek megállíthatják a nagyobb drágulást.

Az FGE energiapiaci tanácsadó cég jóslata szerint az olaj a 80-90 dolláros tartomány közepét veszi célba az év következő negyedében. A Brent jegyzése június 10-én hordónként valamivel 80 dollár, a WTI ára 76 dollár felett alakult.

Elfogyott a szusz, kevesebbet költünk, de a lelakott autókat muszáj javíttatni

Az előző év azonos időszakához képest nőtt, ugyanakkor az előző hónaphoz viszonyítva mérséklődött a kiskereskedelmi forgalom.