A miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt: a kamatstopokról döntést hozott a kormány, kiemelt fontosságú, nehéz gazdasági helyzet alakult ki az uniós szankciók miatt, tehát továbbra is indokolt megvédeni a családokat és a kisvállalkozásokat (2024. április 1-ig meghosszabbítják nekik), 80-85 milliárd forint segítséget jelentettet eddig, vállalkozásonként 2,7 millió forintot.

Akár ingyen is bankolhatnak a diákok: mutatjuk a lehetőségeket

Nemcsak akciókkal, hanem kedvezményes díjakkal is várják a fiatalokat a bankok. Okos használattal akár 0 forintért is bankolhatnak a diákok. Sorra vesszük, mely bankok milyen szolgáltatásokat kínálnak. Bővebben >>>

2024. július 1-ig meghosszabbítják a lakossági kamatstopot is, egy családra vetítve 420 ezer forintot jelent. A diákhitel kamattámogatását 2024. július 1-ig szintén meghosszabbítják. A miniszter szerint támadás alatt áll a kamatstop Brüsszel részéről.

A kormány elkötelezett a zöld energia mellett: a tárolásra is lehetőséget kell adni, pályázatot írtak ki napelemre ás tárolásra, 70 milliárd forint értékben, a vállalkozásokra is kiterjesztik, hogy tárolókapacitást alakítsanak ki. 2024. február 5-i határidővel jelentkezhetnek a vállalkozások. 2026. április 30-ig kell befejezni a tárolás kialakítását, rendszerhasználati díj is társul hozzá.

Még lejjebb süllyed a kamatplafon

Tárgyalóasztalhoz ültek a felek, most a vállalkozások forgóeszközhiteleinél csökkentették a kamatmaximumot. Mutatjuk, mire lehet számítani az év hátralévő részében. Bővebben >>>