A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint jól sikerült a szezon, vannak, akik talpon tudtak maradni. Kovács László ezzel arra utalt, hogy a koronavírus-járvány három és fél éve alatt a vendéglátóhelyek körülbelül nyolc százaléka kényszerült bezárni, 51 ezerről 47 ezer alá süllyedt a számuk – mondta az Inforádiónak.

Kettősséget érzékelt az idei nyári szezonban, a vidéki üdülőhelyeken jellemzően a nyári szezon az erős, míg a fővárosi vendéglátóhelyeken a későtavasz-koranyár és az ősz jelenti a főszezont.

Főként az időjárás miatt, nagyon szélsőséges volt az üdülőhelyi vendéglátás forgalma. Az esős időszakokban nem volt elég vendég ahhoz, hogy minden üzlet tele legyen, de amikor jó idő volt és már lehettek volna, valamilyen oknál fogva – vagy féltek az emberek, vagy többen utaztak külföldre, mint az elmúlt években – akkor sem mindig volt olyan a vendégjárás

– fejtette ki a szakember. Kovács László emlékeztetett:

sokan mentek külföldre nyaralni, akik viszont megbízhatóan, jó minőségben, jó ár-érték arányban dolgoztak, azok nem panaszkodhattakés a szeptemberben is tapasztalható jó idő kitolta a szezont, sokan még most is a Balatont választják a hétvégéken.

Nagy kérdésként lebegett a szakma előtt, a SZÉP-kártyákra vonatkozó szabályozás augusztusi változtatása

Kovács László szerint egyelőre nem lehet megbecsülni annak a jelentőségét, hogy a SZÉP-kártyákra tölthető összeget megnövelte a kormány 200 ezer forinttal. Szerinte az év végén lehet majd elemezni ennek a hatásait, mert a kereslet szerkezete változik.

Az emberek sokkal meggondoltabban, óvatosabban költenek a minket körülvevő sok bizonytalanság közepette.

Drámai, hogy mára milyen sok hiányzik a családi kasszákból

Egy friss felméréséből kiderült, hogyan spórolnak a magyarok a rezsiköltségeken, illetve mennyire terheli meg a pénztárcánkat az idei fűtési szezon. Bővebben >>>