Át kell nézni, mennyire hatékonyan költik el az állami pénzt – erről jelent meg egy határozat a kedd késő este kiadott Magyar Közlönyben írja a hvg.hu. Varga Mihály pénzügyminiszter feladata lesz, hogy a többi tárcavezetővel együtt áttekintse, hogyan költötték el a pénzeket.

Első lépésben a 2023-as egészségügyi, családtámogatás és lakhatásra fordított állami kiadásokat, valamint az ezekhez kapcsolódó adókedvezményeket kell elemezni, majd a 2024-ben az oktatásra és állami beruházásokra fordítandó kiadásokat kell felülvizsgálni.

Emellett megjelent egy konkrét kiadáscsökkentési szám is, ami azt jelenti, hogy az egyes kiadási részterületeken legalább 3 százalékos megtakarítást érjenek el.

Varga Mihály benyújtotta a költségvetést: „a megszorítás szót nem ismeri a kormány"

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter Budapesten az Országházban. Kiemelte: háborús időkben különösen fontos a stabilitás és a tervezhetőség, ezért a 9 éve bevezetett gyakorlat szerint még nyáron az Országgyűlés elé terjesztették a következő évi költségvetést. Bővebben >>>