Először Budapest és a kormány döntsön arról, hogy mi épülhet Rákosrendezőn, utána nemzetközi pályázaton dőljön el, ki lehet az építő – mondta Karácsony Gergely az RTL Híradónak, arra reagálva, hogy a kormány dubaji ingatlanfejlesztőkkel építtetné be a területet. A főpolgármester szerint nem luxusingatlanokra, hanem megfizethető árú lakásokra, és nagyobb közparkra lenne szükség. A kormány úgy reagált: csak olyan építkezés valósulhat meg, ami a fővárosi embereknek is elfogadható.

A főpolgármester a mini-Dubajról mondta el a véleményét. Mint mondt, nem úgy kellene csinálni, hogy előbb megvan a beruházó, és utána kitaláljuk, hogy mit épít, hanem pont fordítva.

Amivel nem értünk egyet, az az, hogy előbb megvan a beruházó, és utána kitaláljuk, hogy mit épít. Szerintem fordítva kellene csinálni

– mondta a főpolgármester, aki szerint

nem luxusingatlanokra, hanem megfizethető árú lakásokra és nagyobb közparkra lenne szükség. Hangsúlyozta: semmiképp nem lenne jó, ha zsúfolt, felhőkarcolókkal teli városrész jönne létre.

A kormány szerint csak olyan építkezés valósulhat meg, ami a fővárosi embereknek is elfogadható, erről az építésügyi minisztérium egyeztet majd az érintett önkormányzatokkal.

Múlt héten mutatták be az Aeternitas névre keresztelt tornyot Dubajban, amely a maga 450 méter magasságával négyszerese a londoni Big Bennek, és csupán 22 méterrel marad el a világ legmagasabb lakóépületétől, a New York-i Central Park Towertől. Emellett a második legmagasabb óratorony szerepét is elnyeri a mekkai Makkah Clock Royal torony után, a lakásokat 2027-től vehetik birtokba, erről pedig itt olvashat többet >>>