Múlt héten mutatták be az Aeternitas névre keresztelt tornyot, amely a maga 450 méter magasságával négyszerese a londoni Big Bennek, és csupán 22 méterrel marad el a világ legmagasabb lakóépületétől, a New York-i Central Park Towertől. Emellett a második legmagasabb óratorony szerepét is elnyeri a mekkai Makkah Clock Royal torony után.

A projekt a dubaji London Gate ingatlanfejlesztő és a svájci Franck Muller luxusórákat gyártó cég együttműködésének eredménye – írja a CNN. 

London Gate már megvásárolta a telket Dubaj Marina kikötőjében, amelyen már egy befejezetlen 106 emeletes épület áll. A tervek szerint az óra 6 kilométer messziről is látható lesz az épület magasságának köszönhetőn. Maga az óralap 40 méter magas és 30 méter széles lesz. 

A cég már elkezdte a lakások értékesítését. Az első két napban a lakások 30 százalékát eladták, annak ellenére, hogy az egy hálószobás kiadások 153 millió forintnak megfelelő összegbe kerülnek.

A lakótorony 649 egységből áll, amelybe egy- és három hálószobás lakások és villák tartoznak. A lakásvásárlók többek között olyan szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, mint az egészségügyi létesítmények, edzőtermek, spa és jógastúdió, valamint mozi, zeneszoba és könyvtár. 

A torony neve latinul örökkévalóságot jelent és az azonos elnevezés Franck Muller órakollekció ihlette. 

A svájci óragyártó úgy tekint az ingatlanokba való belépésre, mint egy olyan lépésre, amely segít egy olyan műemlék létrehozásában, amely tükrözi a márka innovációját és időtlen eleganciáját

– mondta Erol Baliyan a Franck Muller ügyvezető igazgatója. 

Ám nem csak a feltűnő óralap fogja tükrözni a márka által képviselt stílust. Az épülethez olyan luxusanyagokat fognak használni, mint a csiszolt és polírozott fémek, márványfelületek, valamint a texturált szövetek. Emellett az előcsarnok és a recepció a márka Curvex órájának jellegzetes hosszúkás arcvonalát is képviseli, ívelt falakkal, boltívekkel és ovális bútorokkal. 

A Kajmán-szigetek és Svájc már nem menő? Ide menekülnek a gazdagok

A világ leggazdagabb emberei évtizedek óta a Kajmán-szigetektől Svájcon át a Brit Virgin-szigetekig menekítik vagyonukat. Egyre népszerűbb azonban a milliárdosok körében Abu-Dzabi felhőkarcolókkal teletűzdelt emírsége.