A harmadik egymást követő negyedévben erős az AstraZeneca kasszasikerű rákkellenes szereinek eladása, valamint a gyógyszerei iránti kereslet. Ez ellensúlyozta a COVID-19 vakcina és terápia eladásainak kiesését – írja a Reuters.

Az angol-svéd gyógyszergyártó – amely a közelmúltban az egyik legerősebben teljesített a tőzsdén jegyzett európai gyógyszergyártók között – a harmadik negyedévben 1,73 dolláros részvényenkénti nyereségről számolt be, amely meghaladta a vállalat által összeállított konszenzus szerint részvényenként várt 1,69 dollárt. A 11,49 milliárd dolláros bevétel valamivel meghaladta a 11,47 milliárd dolláros konszenzusos előrejelzést.

Mellékhatások miatt büntették meg az AstraZenecát

425 millió dollárt kell fizetnie a gyógyszergyárnak azért, mert két gyógyszerük is májfunkció-romlást okozott. Bővebben >>>

A részvények 3,6 százalékot emelkedtek a kereskedés elején.

Az eredmények egy erős negyedévet mutatnak Nagy-Britannia legnagyobb piaci szereplőjénél – 159 milliárd font (195 milliárd dollár) értékben –, amelyet az erős gyógyszerkínálata erősít meg. Az AstraZeneca dollárban jelenti a bevételeit, eszerint 2023 első kilenc hónapjában kilenc gyógyszer több mint 1 milliárd dollár bevételt hozott.

A COVID-19-termékek eladásait figyelmen kívül hagyva, a harmadik negyedévben az árbevétel 12 százalékkal 2,96 milliárd dollárra nőtt a feltörekvő piacokon, állandó árfolyamon számítva.

A cég azt is bejelentette, hogy mintegy 2 milliárd dollár értékben a kínai Eccogene-től exkluzív licencet vásárolt egy olyan, nemsokára megjelenő, orális súlycsökkentő gyógyszerre, amelynek éppen virágzik a piaca.

Dől a pénz a testsúlycsökkentő injekció gyártójához, és ez még csak a kezdet

Szinte végtelen a kereslet a Nord Nordisk dán gyógyszercég fogyasztóinjekcióira, így a cég árbevétele és nyeresége meredeken nő, termelését pedig igyekszik tovább növelni. Bővebben >>>

 

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!