A mesterséges édesítőszerek nem segítenek a fogyásban, és hosszú távon egészségügyi kockázatot jelenthetnek – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Szerző(k): Varga CsengeOlyan mértékű a drágulás Európa-szerte, hogy a fogyasztók visszafogottabban költenek, ami a cukrászdák fenntartását is veszélybe sodorja. A cukrászatok mégsem tudják kompenzálni az energia és alapanyagköltségeket a fogyasztói árakban, mert az annyira drasztikus áremelkedéshez vezetne, hogy már senki nem venne fagylaltot.
Szerző(k): Varga CsengeA Tesco közölte, miből mekkora mennyiségben vásároltak a hazai fogyasztók húsvét előtt. Közel 2,3 millió darab tojást adtak el és több mint másfélmillió darab édesség tűnt el a polcokról.
Szerző(k): Varga CsengeMár egyáltalán nem biztos, hogy megéri helyben a fagylaltkészítés, annyira nem téríti meg annak költségeit a bevétel. Önerőből nem térül meg a fagylaltkészítés, vagy csak nagyon nehezen, ezért inkább külső forrásra támaszkodik a legtöbb cukrászda.
Szerző(k): Varga CsengeOrszágos tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendelt el az Agrárminisztérium. Az ellenőrök többek között fokozottan vizsgálják majd a tojás és az édesipari termékek forgalmazását, míg a Nébih laboratóriumában sonkákat, hidegkonyhai készítményeket, valamint tojásfestékeket vizsgálnak majd.
Szerző(k): Varga CsengeFulladásveszély miatt ABC márkajelzésű édességeket hívnak vissza. A Nébih mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne fogyassza el a kétféle kiszerelésben kapható termékeket.
Szerző(k): Varga CsengeA határértéket meghaladó, technológiai eredetű szennyezőanyagokat tartalmazhat az egyik keksz, ezért az érintett termékeket visszahívta a forgalmazó.
Szerző(k): EconomxMagyarország egyik legnépszerűbb édessége továbbra is a szaloncukor. A karácsonyi időszakban jelentős forgalmat bonyolítanak az üzletek, az inflációs hatások ellenére továbbra is igaz, hogy az ünnepre készülődve egy család legalább 1 kg szaloncukrot vásárol.
Szerző(k): Sz.Horváth ZsoltNémetország cukrászipara az évnek ebben az időszakában virágzik, mintegy 169 millió karácsonyi csokoládét és csokimikulást gyártanak. A növekedés éves bázison is látszik, tavalyhoz viszonyítva 5,6 százalékkal több édesség kerül ki az üzemekből - írja a DW.com.
Szerző(k): Economx