A Direkt36 egy nemzetközi újságíró-együttműködést részeként kideríthette, hogy a lakás a One at Palm Jumeirah luxuslakóház kilencedik emeletén található.

A lakás tulajdonosa az a Future Holding lehetett, amelynek a tulajdonosa köre Matolcsy Ádámhoz és akkori feleségéhez köthető.

A kiszivárgott adatok alapján a Future Holding 40 százalékos kedvezményt kapott a vételárból a lakásra, amely akkor még csak épült. Eredeti ára megközelítette volna a 2 milliárd forintot.

A luxuslakóház 2021-ben készült el, ám Matolcsynak akkorra már új élettársa volt, aki a közösségi oldalán egy fotón a One at Palm Jumeirah-t jelölte meg helyszínül.

Az épületben található hasonló penthouse-ingatlanokról most is vannak fent kisfilmek az ismert videomegosztón:

Az oknyomozó cikk szerint a Future Holding további három másik ingatlant is vásárolt Dubajban, mintegy 1,3 milliárd forint értékben, melyből egynek a kapcsolattartójaként Matolcsy Ádámot és annak régi ismerősét, R. Esztert jelölik meg. A négy ingatlanból azóta hármat eladtak, köztük a luxusapartmant is.

Az adásvételt tartalmazó adatbázist a nemzetközi bűncselekményekre szakosodott Center for Advanced Defense Studies (C4ADS) osztotta meg az Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) tényfeltáró hálózattal.

Kristályvízzel feltöltött látványmedencét is kaphatunk a hazai luxuspiacon

Lagzi Lajcsi kastélya, de a tavasszal még listavezető, több mint hatmilliárd forintért hirdetett Andrássy úti Tildy Palota sincs már fenn a keresőkön.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→