A magyarok több mint fele kevesebb mint 10 ezer forintot költ zöldségre és gyümölcsre egy-egy hónapban - derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból. 100-ból 7-en pedig egyáltalán nem költenek ezekre.
Szerző(k): Csernátony CsabaAz idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.
Szerző(k): Domokos ErikaÖsszefogtak és kormányzati segítséget várnak a hazai hagymatermesztők, hogy folyamatosan legyen magyar hagyma a piacon, s ne legyünk rászorulva az importra.
Szerző(k): Tóth László LeventeIdén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez az iskolaprogramokban, s 2010 óta több mint háromszorosára nőtt a gyermekétkeztetésre fordított támogatás is.
Szerző(k): Tóth László LeventeA fogyasztók egészségének védelme érdekében a Hódkertész Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon lédig fürtösparadicsom termékét, amely a Lidl üzleteiben 2020.01.08. és 2020.01.10. közötti időszakban volt kapható.
Szerző(k): K. Kiss GergelyAz amerikai tudósok által újonnan kikísérletezett paradicsom bárhol termeszthető, környezetbarát és már a NASA is érdeklődik utána.
Szerző(k): Domokos LászlóA magyarok mindössze 37 százaléka fogyaszt naponta friss zöldséget, étkezések nagy részét a fehérlisztből készült pékáruk, húsok és húskészítmények, valamint tejtermékek teszik ki - derült ki a Bonduelle országos reprezentatív kutatásából.
Szerző(k): Domokos ErikaJelentősen elszabadultak a zöldségfélék árai 2019-ben, de ettől függetlenül a fogyasztás még töretlenül növekszik. A drágulás fő oka, hogy a szélsőséges időjárás miatt csökkent a termés, így számos növény tekintetében hiány alakult ki. Több más tényező is van, amely megdobja a nyers zöldségek árait - de ezek sorában nem a piac fehéredése mérvadó, inkább a kereskedői árrés. Vagyis feldolgozott zöldségek vásárlása bizonyos esetekben olcsóbb, ár/érték arányban inkább megtérülő lehet.
Szerző(k): K. Kiss Gergely