vételi_ajánlat

03.
01.
13:59
Nagy csata Londonban, az amerikaiak is beszállnak

Nagy csata Londonban, az amerikaiak is beszállnak

Nem hagyták szó nélkül a versenytársak a londoni és a frankfurti tőzsde tervezett egyesüléséről szóló híreket. Az amerikai Intercontinental Exchange közölte, megfontolják, hogy ajánlatot tegyenek a London Stock Exchange felvásárlására.

Szerző(k): Economx
01.
14.
09:02
Eladhatják a legjelentősebb görög kikötőt

Eladhatják a legjelentősebb görög kikötőt

A Cosco kínai konglomerátum kötelező érvényű ajánlatot tett a legjelentősebb görögországi, a pireuszi kikötő többségi tulajdonrészére.

Szerző(k): Inforádió
07.
09.
15:55
Itt az engedély, távozhat a BÉT-ről a Danubius

Itt az engedély, távozhat a BÉT-ről a Danubius

Megkapta a felügyeleti jóváhagyást a Danubius Hotels Nyrt. részvényeire tett önkéntes nyilvános vételi ajánlat.

Szerző(k): Economx
02.
02.
22:17
Az MNB jóváhagyta a Mol TVK-ajánlatát

Az MNB jóváhagyta a Mol TVK-ajánlatát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) február 2-án hozott határozatával jóváhagyta a Mol Nyrt. Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. (TVK) részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatát - jelentette be a Mol hétfőn a BÉT honlapján.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
12.
14:57
Ajánlatot tesz a Bakonyi Erőműre a kormány

Ajánlatot tesz a Bakonyi Erőműre a kormány

Vételi tárgyalási ajánlatot tesz a kormány a Bakonyi Erőmű Zrt.-re - erősítette meg a Napi Gazdaság korábbi információit a Kormányszóvivői Iroda közleménye. Az ügylet több tízmillió forintról szólhat.

Szerző(k): Leszák Tamás
06.
25.
08:27

Jóváhagyta a PSZÁF a Hungagentre tett vételi ajánlatot

Jóváhagyta a Deutsche Balaton AG által a Hungagent Kereskedelemi Rt-re tett vételi ajánlatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) - közölte a Magyar Tőkepiac.

Szerző(k): Kolozsi Pál
03.
22.
12:41

Várakozáson felül teljesített a Ceská Sporitelna

A Ceská Sporitelna S.A. tavaly a megelőző évi 41 millió koronás nyereséget és a Dow Jones által megkérdezett elemzők 1,6 milliárd korona körül szóródó előzetes várakozásait is felülmúlva 1,8 milliárd korona adózott nyereséget realizált (1 dollár = 35,397 korona).

Szerző(k): Sebő Gábor
03.
21.
23:59

Az MFB előtt az OTP-csoport ajánlata

Öt évvel a BÁV privatizációja után ismét privatizáció előtt áll a BÁV – erősítette meg kérdésünkre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) szóvivője, arról azonban nem kívánt nyilatkozni, hogy ki a reménybeli vevő. Más forrásból a NAPI Gazdaság úgy értesült, hogy az OTP-csoport nyújtott be írásos ajánlatot a banknak a BÁV irányító pakettjének megvásárlására, és az MFB akár már egy héten belül dönthet is az ajánlatról. Ez a hír is szerepet játszik az utóbbi napok korrekciójától sújtott OTP-árfolyam tegnapi látványos magára találásában. Részletek a pénteki NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
06.
06:59

Szombaton indul az újabb Skála-ajánlat

Két nyilvános vételi ajánlat is megnyílik a héten: a szerdán startoló Kartonpack-ajánlat mellett szombaton indul a Callum által jegyzett Skála-ajánlat, amely már az ellenajánlat ellenajánlata. A Callum ajánlatának akad egy szokatlan feltétele, ám a kisszámú befektetőt és az ügyletben szereplő bankot alighanem az érdekli a legjobban, hogy mikor ér véget a Skáláért immár negyedik hónapja tartó felvásárlási harc. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
10.
12.
06:59

Saját részvényt venne a Novotrade

A Novotrade bejelentette, hogy egyik leányvállalata németországi tőzsdéken vételi megbízást adott Novotrade-részvényekre. A sajátrészvény-vétel viszont a fő tulajdonos Német Befektetési Rt. befolyásának növekedését jelenti, ami vételi ajánlati kötelezettséget teremt. A Novotrade – mint Rényi Gábor elnök lapunknak elmondta – árfolyam-karbantartás céljából döntött a részvényvásárlás mellett, a fő tulajdonos vételi ajánlati kötelezettségére nem számítottak. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI