vételi_ajánlat

09.
19.
06:59

Vételi ajánlatot kell tenni a Titászra?

Saját részvényeket vásárolt a Titász Rt., aminek következtében nőtt a fő tulajdonos E.ON befolyása a társaságban. Mivel a fő részvényes korábban nem tett nyilvános vételi ajánlatot, vételi ajánlattételi kötelezettség áll elő, hacsak a felügyelet a Pickhez hasonlóan kiskaput nem biztosít az E.ON-nak. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
08.
31.
10:53

Hamarosan döntés születhet a GM-Daewoo Motor ügyletről

A General Motors (GM) már átadta a Daewoo Motor vételére vonatkozó végső ajánlatát és várja a csődbement gépjárműgyárat irányító hitelezők és a dél-koreai kormány válaszát - értesült a Korea Economic Daily. A kiszivárgott hírek szerint az ajánlat nem vonatkozik a cég fő gyártóbázisára, a 15 ezer főt dolgoztató pupjongi üzemre.

Szerző(k): Sebő Gábor
12.
22.
06:45

Előbb-utóbb zárttá alakul a Human

A Human tőzsdei szerepléséből már alig néhány nap van hátra, megfigyelők szerint a Biogalhoz hasonlóan a társaság előbb-utóbb zárttá alakul. A zárttá nyilvánításhoz a Humannak szüksége van a kisrészvényesek legalább háromnegyedének előzetes nyilatkozatára. A szintén Teva-tulajdonú Biogal esetében a főtulajdonos a lépést a kisrészvényeseknek címzett feltételes - nem nyilvános - vételi ajánlattal „édesítette" meg. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Ádám Viktor
12.
21.
23:59

Előbb-utóbb zárttá alakul a Human

A Human tőzsdei szerepléséből már alig néhány nap van hátra, megfigyelők szerint a Biogalhoz hasonlóan a társaság előbb-utóbb zárttá alakul. A zárttá nyilvánításhoz a Humannak szüksége van a kisrészvényesek legalább háromnegyedének előzetes nyilatkozatára. A szintén Teva-tulajdonú Biogal esetében a főtulajdonos a lépést a kisrészvényeseknek címzett feltételes - nem nyilvános - vételi ajánlattal „édesítette" meg.

Szerző(k): Ádám Viktor