nemzetközi_energiaügynökség

05.
29.
17:14
Klímaaggályokra figyelmeztet az energiaügynökség

Klímaaggályokra figyelmeztet az energiaügynökség

A nem konvencionális gáztermelés, mint például a palagáz kitermelése csak akkor futhat föl igazán, ha a környezetvédelmi aggályokat nem hagyják figyelmen kívül - derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) jelentéséből.

Szerző(k): NAPI
05.
29.
16:20
Túl drága az olaj a vérszegény gazdaságnak

Túl drága az olaj a vérszegény gazdaságnak

Még mindig nagyon magasak az olajárak a törékeny globális gazdasági közegben - állítja a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) vezető közgazdásza, Fatih Birol.

Szerző(k): NAPI
02.
14.
16:21
A \"magyar-projekt\" miatt kapott Szlovákia piros pontot

A \"magyar-projekt\" miatt kapott Szlovákia piros pontot

A Szlovák Köztársaság meggyőző eredményeket ért el az elmúlt években az energiahatékonyság növelésében - fogalmaz a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), kiemelve a terv szerint 2015-ig megépülő magyar-szlovák határkeresztező gázvezetéket.

Szerző(k): NAPI
09.
15.
13:44
Magyarország jó úton jár, de csodát ne várjunk

Magyarország jó úton jár, de csodát ne várjunk

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint nagy veszélyeket rejthetnek a fukusimai katasztrófa utáni döntések. A magyar energiapolitika alapvetései jó irányba mutatnak, de számos kérdésben az állami szerepek tisztázására lehet szükség, csakúgy, mint más országokban − mondta a Napi Gazdaságnak Varró László, az IEA gáz-, szén- és árampiaci igazgatóságának márciusban kinevezett vezetője.

Szerző(k): Leszák Tamás
06.
27.
19:58

Vitát váltott ki az olajtartalékok feloldása

Az OPEC főtitkára hétfőn felszólította a Nemzetközi Energiaügynökséget (IEA), hogy azonnal vonja vissza a nyersolajtartalékok részbeni feloldásáról szóló döntését, mivel a piacoknak nincs szükségük extra nyersolajra. Fellegi Tamás, magyar szakminiszter szerint viszont a döntés az európai gazdaság érdekét szolgálja.

Szerző(k): MTI-Eco
06.
27.
17:34

A benzintartalékhoz is hozzányúl az energiaügynökség

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) módosított múlt heti bejelentésén; ezek szerint nem csak nyersolajat, hanem feldolgozott olajterméket is piacra dob a tartalékokból.

Szerző(k): MTI-Eco
09.
11.
10:48

A Nemzetközi Energiaügynökség vészt jósol

Vésztjósló jelentést hozott nyilvánosságra a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), amelyben arra figyelmeztet: a kialakult olajhelyzet rendkívül hasonlít az 1999-es válságot megelőző időszakéra.

Szerző(k): Barabás T. János

Margit Palace: az okos választás (x)

A Margit Palace nem csupán kiemelkedő lokációval büszkélkedhet, de számos olyan előnnyel is rendelkezik, amelyek komfortossá és hatékonnyá teszik a munkavégzést.