Magyar Péter az alábbi kommentet fűzte a saját posztjához a Facebook-oldalán: „Két év alatt 47,5 százalék volt az élelmiszerinfláció Magyarországon, 20 százalékkal csökkentek a reálbérek. 220 ezer üres ház van a vidéki falvakban.”

  • 2010-ben 750 ezer ma 250 ezer családi gazdálkodó van Magyarországon,
  • 800 darab betöltetlen háziorvosi praxis van,
  • sorra zárnak be a vidéki szülészetek,
  • majdnem egymillió honfitársunk volt kénytelen elhagyni a hazáját,
  • tavaly született a legkevesebb magyar gyermek.
  • Hazánk a második legszegényebb és legkorruptabb uniós tagállam.

– sorolta a tényeket az ellenzéki politikus.

Ostrom a közmédia ellen

Pénteken Magyar Péter a közmédiát ostromolta: ha a köztelevízió tíz napon belül nem hívja vitára a Tisza Párt alelnökét, tüntetést fog szervezni a Kunigunda útjára. A politikus közölte, nem akar ugyan Deutsch Tamással vitázni, de ha ez az ára annak, hogy két és fél hónap után végre bemehessen a köztelevízióba, akkor áll a dolgok elébe.

Beszédében felszólította az EP-listavezetőket, hogy közösen lépjenek fel a vita érdekében, majd a közmédia vezetésének is üzent, hogy az teljesítse a jogszabályi tájékoztatási kötelezettség és engedje be őket élő adásban.

Melyik oldalon áll Magyar Péter?

Nagy a bizonytalanság azzal kapcsolatban, melyik politikai oldalhoz sorolható Magyar Péter ‒ derül ki a Publicus Intézet Népszavának készített felméréséből. 21 százalék jobboldalinak, 23 százalék baloldalinak, 32 százalék középen állónak tartotta. 15 százalék vélte úgy, hogy a Tisza Párt listavezetőjét nem lehet így besorolni, 9 százalék pedig nem válaszolt.

A kormánypártok kommunikációjának megfelelően a szavazóik 55 százaléka baloldalinak tartja, 6 százalékuk jobboldalinak. Az ellenzékiek 7 százaléka sorolná baloldalra, 37 jobboldalra, 39 százalék szerint középen áll, 12 százalék szerint nem besorolható.
A Tisza Párt hívei közül 56 százalék mondta, hogy Magyar Péter középen áll, 19 százalékuk inkább jobboldalinak, 5 százalékuk inkább baloldalinak tartja. 60 százalék szerint a Tisza Párt be tud jutni a parlamentbe 2026-ban. A megkérdezettek 20 százalék biztosan, 11 százaléka valószínűleg a Tisza Pártra szavaz két év múlva.