konvergencia

04.
17.
10:15
Kérdéses a hiánycél teljesülése (Policy Agenda)

Kérdéses a hiánycél teljesülése (Policy Agenda)

A kormány az utolsó pillanatig igyekszik a költségvetés számait védeni, és nem enged még látszólag sem az Európai Bizottságnak - értékelte a legújabb konvergenciaprogramot a Policy Agenda.

Szerző(k): NAPI
04.
16.
08:13
Hamarosan megszólal Varga - lesz-e újabb csomag?

Hamarosan megszólal Varga - lesz-e újabb csomag?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart ma az Európai Uniónak (EU) benyújtandó, aktualizált konvergenciaprogramról.

Szerző(k): NAPI, Inforádió
04.
15.
09:58
Ma fény derülhet a kormány legújabb tervére

Ma fény derülhet a kormány legújabb tervére

Már ma fény derülhet a kormány legújabb tervére, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium ma elküldi a konvergenciaprogramot Brüsszelbe - derült ki.

Szerző(k): portfolio.hu
05.
30.
13:00
Az ECB rákoppintott az orrunkra – belekötöttek a magyar helyesírásba

Az ECB rákoppintott az orrunkra – belekötöttek a magyar helyesírásba

A magyar törvények még nem teljesítik maradéktalanul a központi banki függetlenség, az „euro” egységes helyesírása, valamint az eurorendszerbe történő jogi integráció követelményeit – olvasható az ECB Konvergencia jelentésének Magyarországgal foglakozó részében.

Szerző(k): NAPI
05.
30.
11:53
Kelet-Európa a görög úton - 60 év alatt se érjük utol a Nyugatot

Kelet-Európa a görög úton - 60 év alatt se érjük utol a Nyugatot

A kelet-európai államok lakóit azzal hitegették, hogy az EU-csatlakozás után ugyanolyan sikerpálya és növekedés vár rájuk, mint a régebbi tagok közül például Írországra. Ez egyetlen országban sem teljesült, a mai, reális számítások alapján 20-50 év alatt érnék el a szegényebb kelet-európai országok Németország mai szintjét.

Szerző(k): Lajkó Éva
01.
12.
07:00

Konvergencia-intés: egy hajóban evezünk a britekkel

Az Európai Bizottság a brit deficit mértéke miatt a túlzott költségvetési hiány esetére vonatkozó eljárást javasolja a tagállamoknak. London egy esztendőt kapna arra, hogy büdzséjét a GDP 3 százalékos referenciaértéke alá szorítsa. Brüsszel szerint Finnország, Dánia és Svédország eleget tesznek a stabilitási és növekedési megállapodás követelményeinek. Részletek a NAPI Gazdaság mai számában.

Szerző(k): NAPI Online
06.
21.
07:20

Konvergenciasztorit kínál az állam a nemzetközi kötvénypiacon

Sikeresen lezárult az idei év egyetlen nemzetközi piacra szánt, összesen egymilliárd euró névértékű magyar kötvénykibocsátása. Azzal, hogy ez évben már nem tervez hasonló értékesítést, az ÁKK új gyakorlatot követ. Cikkünk a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): Madarász János
03.
21.
06:59

Egyre inkább belföldi tényezők felelősek az inflációért

A hazai dezinfláció megtorpanásával immár fél éve 8 százalék körüli Magyarország és az euróövezet inflációja közötti különbség, a konvergenciafolyamat legalábbis ideiglenesen leállt – írja az MNB. Az infláció magas szintjéhez ugyan továbbra is hozzájárulnak a magas energiaárak, de a csökkenő olajárfolyam mellett a hazai gazdasági viszonyokat tükröző piaci szolgáltatások és az élelmiszerek áralakulása egyre meghatározóbb. Elemzők szerint a makrogazdasági mutatók romlása már belgazdasági problémákra utal, és nem indokolható a kedvezőtlen külső környezettel. Részletek a mai NAPI Gazdaságban.

Szerző(k): NAPI
11.
19.
07:59

Átlag feletti növekedés várható a magyar piacon

Az év elején még slágernek számító konvergenciasztoriról egyre kevesebb szó esik a magyar tőkepiacon. Az őszi pesszimizmus közepette a befektetők a jelek szerint már nem bíznak a piac ezen alapuló kedvező teljesítményében. Pedig az uniós csatlakozás várható hatásait elemezve a BÉT-en forgó részvények kedvező befektetési lehetőségnek tűnnek. Cikkünk elemző szerzője szerint azonban a magyar részvényeknek az európai átlaghoz mért olcsósága várhatóan változni fog, s a kötvénypiaci hozamoknál és az európai fejlett tőzsdék szereplésénél kedvezőbb teljesítményt fognak nyújtani a következő öt évben. Részletek a holnapi Befektetőben.

Szerző(k): Ádám Viktor