Húsfogyasztó nemzet a magyar, így komolyan megviselheti a háztartásokat, hogy a harmadával drágulhat a sertéshús az árstop kivezetése után. Ez egy három fős család havi büdzséjének akár 6 ezer forinttal nagyobb terhet is jelenthet.
Szerző(k): Varga CsengeAz Agrárminisztérium szerint egyre nagyobb az igény a hazai prémium galambtermékekre. Nagy István tárcavezető bejelentette, hogy szeptemberben újra megnyitják a tenyészgalambok vásárlását segítő pályázatot.
Szerző(k): EconomxVeszélyes a szójára érzékenyek számára a Penny egyik terméke, amelynek címkéjéről hiányzik az allergiás tüneteket kiváltó összetevő, ezért a Nébih visszahívta a terméket.
Szerző(k): Varga CsengeA magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend és mára már a hétköznapokban is kiemelt szerepet kap – egyszerűen nem tud kimenni a divatból. Rangsorolták azokat az éttermeket, ahol a legjobb rántott húst lehet fogyasztani hazánkban.
Szerző(k): Varga CsengeElképesztő orkán pusztított a múlt héten a nagykőrösi Richter Safari Parkban. A tulajdonos a Napi.hu-nak elmondta: a legnagyobb problémát a hatvan-hetven kidőlt fa okozta, ám az intézmény ismét a teljes gőzzel működik.
Szerző(k): Drávucz PéterA húsmentes élelmiszerek a termékek két százalékát teszik ki a Pápai Húsnál, mégis a kereslet irántuk évente megugrik, úgyhogy újabb termékeket vezet be az élelmiszergyártó.
Szerző(k): Varga CsengeA kistelepülések bolti forgalma azt mutatja, hogy a városokban jobban eleresztik magukat az ott élők.
Szerző(k): Varga CsengeAz utóbbi néhány év gazdasági folyamatai nyomán 2023 végéig a baromfihús esetén masszív árcsökkenéssel számol a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa, Bárány László.
Szerző(k): Varga CsengeMás új élelmiszerekhez képest jóval hosszadalmasabb és bonyolultabb jogi és engedélyezési procedúrára lenne szükség ahhoz, hogy az Európai Unió területén forgalomba lehessen hozni a laboratóriumban sejtszaporítással előállított húst. A technológia még nem alkalmas a tömegtermelésre, és az utóbbi időben számos környezeti, etikai és élelmiszer-biztonsági aggály is felmerült.
Szerző(k): Nagy Kristóf