hús

06.
15.
05:04
Visszaesett a boltok forgalma: óvatosabban költekeznek az emberek vidéken

Visszaesett a boltok forgalma: óvatosabban költekeznek az emberek vidéken

A kistelepülések bolti forgalma azt mutatja, hogy a városokban jobban eleresztik magukat az ott élők.

Szerző(k): Varga Csenge
05.
19.
11:21
Ennek sokan örülnek majd: minden mutató az olcsóbb hús irányába mutat

Ennek sokan örülnek majd: minden mutató az olcsóbb hús irányába mutat

Az utóbbi néhány év gazdasági folyamatai nyomán 2023 végéig a baromfihús esetén masszív árcsökkenéssel számol a Master Good cégcsoport alapító-tulajdonosa, Bárány László.

Szerző(k): Varga Csenge
05.
03.
20:10
A tudósok egyelőre nem veszélyeztetik a hentesek megélhetését, bár próbálkozásaik már vannak

A tudósok egyelőre nem veszélyeztetik a hentesek megélhetését, bár próbálkozásaik már vannak

Más új élelmiszerekhez képest jóval hosszadalmasabb és bonyolultabb jogi és engedélyezési procedúrára lenne szükség ahhoz, hogy az Európai Unió területén forgalomba lehessen hozni a laboratóriumban sejtszaporítással előállított húst. A technológia még nem alkalmas a tömegtermelésre, és az utóbbi időben számos környezeti, etikai és élelmiszer-biztonsági aggály is felmerült.

Szerző(k): Nagy Kristóf
04.
26.
13:34
Lezárult az élelmiszerbolt-razzia, több terméket kellett kivonni a forgalomból

Lezárult az élelmiszerbolt-razzia, több terméket kellett kivonni a forgalomból

Vegyes eredményekkel zárult a 2023-as tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: a tavalyi évvel összehasonlítva a higiéniai hiányosságok száma csökkent, ugyanakkor a magyar fogyasztók védelme érdekében több terméket kellett kivonni a forgalomból

Szerző(k): Varga Csenge
04.
12.
13:56
Így változtak az étkezési szokásaink: körkép a magyar húsipar helyzetéről

Így változtak az étkezési szokásaink: körkép a magyar húsipar helyzetéről

A magyar élelmiszeripar egyik fontos ágazata a húsipar, amely fejlődésének kezdete a XIX. század közepéig nyúlik vissza. A kezdetben háztáji termelést ekkor kezdték el a nagyobb, szervezettebb egységek felváltani, létrejöttek az első hazai szalámi- és húsfeldolgozó gyárak. Arról, hogy hogyan változott az elmúlt másfél évszázad során a hazai húsipar helyzete, a magyarok húsfogyasztási szokásai és melyek a főbb kiviteli célországaink, az alábbi összefoglalóban nyújtunk tájékoztatót.

Szerző(k): Varga Csenge
04.
08.
13:27
Akár 3 ezer alatt is megúszhatjuk: ennyiből jön ki a vasárnapi húsleves

Akár 3 ezer alatt is megúszhatjuk: ennyiből jön ki a vasárnapi húsleves

Utánajártunk, hogy melyik budapesti piacon érdemes beszerezni a hozzávalókat. Ha nem figyel, akár dupla annyit is elkölthet.

Szerző(k): Horváth Balázs
04.
04.
07:02
A laboratóriumi hús egyre közelebb kerül a fogyasztók asztalához

A laboratóriumi hús egyre közelebb kerül a fogyasztók asztalához

Fontos hatósági engedélyhez jutott hozzá az Egyesült Államokban az amerikai Good Meat, amelynek a csirkefalatkája a világ első és eddig egyetlen emberi fogyasztásra engedélyezett laboratóriumi húskészítménye, ami jelenleg csupán Szingapúrban kapható. Felpörgött a nemzetközi verseny, mindenki első akar lenni a legígéretesebb alternatív olcsó hús tömeggyártásában.

Szerző(k): Nagy Kristóf
03.
31.
14:10
A marhahúst már leváltottuk, az olívaolajat is lassan elfelejthetjük

A marhahúst már leváltottuk, az olívaolajat is lassan elfelejthetjük

Enyhén ugyan, de kedvezőbbek az Európai Unió mezőgazdaságának kilátásai az őszi várakozásokhoz képest. A fogyasztók ugyanakkor a magas infláció miatt a marhahúsról baromfihúsra váltottak, és várhatóan az olívaolajról is le kell mondaniuk.

Szerző(k): Nagy Kristóf
03.
03.
13:48
Ideje csökkenteni a hazai élelmiszerek árát, a globális árak már közel egy éve lejtmenetben vannak

Ideje csökkenteni a hazai élelmiszerek árát, a globális árak már közel egy éve lejtmenetben vannak

Közel 20 százalékkal csökkent egy év alatt az élelmiszerek ára. Az FAO globális élelmiszerár-index tizenegyedik hónapja csökken. A leggyakoribb élelmiszer-alapanyagok globális áresésének már meg kellene jelennie a hazai élelmiszerek árában is.

Szerző(k): Nagy Kristóf
02.
20.
12:17
Jó hírt kaptak a hentesboltok

Jó hírt kaptak a hentesboltok

Az Agrárminisztérium pályázatot nyitott a hentesüzletek számára, a mikrovállalkozások március 20-ig indulhatnak a tenderen, és akár 3,5 millió forintot is kaphatnak a megnövekedett költségeik finanszírozására.

Szerző(k): Economx