Egyre több gazda panaszkodik az idei termés miatt, a számok jócskán elmaradnak a várttól.
Szerző(k): Kiffer AnnaBeindult az eperszezon, ami utcára csalta az alkalmi árusokat, akik a kilónként 1500-2000 forintért kínált, „mézédes” gyümölcsöt gyakran magyar eperként kínálják, de valójában vegyszerekkel tartósított, spanyol, olasz, görög szamócát adnak.
Szerző(k): Thurzó KatalinA Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) kiegyensúlyozott termésre számít idén.
Szerző(k): Zádori BenceMost még az üvegházakból, a fóliasátrak alól kerül a piacra a magyar eper, ez indokolja a kilónkénti 5-6 ezer forintos árát.
Szerző(k): T. E.A termelői árak egy év alatt átlagosan húsz százalékkal emelkedtek. Eperből a hazai a legdrágább, amit a piacokon és az üzletekben vásárolhatunk, ennél valamivel olcsóbb az import áru és a saját szüretelésű.
Szerző(k): EconomxKözölték a Szedd magad! akciók aktuális helyszíneit a szervezők, hogy bemutathassuk olvasóinknak a szüretelő helyek aktuális listáját. Saját betakarítással kedvezményes áron lehet gyümölcshöz és zöldséghez jutni.
Szerző(k): Varga CsengeMéregdrága szupergyümölccsel hódítanak a japánok, miközben Európában és Amerikában több vertikális farm is bezárt az utóbbi pár évben. Egy japán vállalkozó az amerikai piacon, a vertikális farmon termett, japán eper új generációját honosította meg.
Szerző(k): EconomxElindult a szabadföldi eperszezon, kezdődnek a Szedd magad! Akciók. Segítünk szüretelő helyet találni.
Szerző(k): EconomxA szamóca fűtött termesztése lassan véget ér, szabadföldön jó virágzással és terméskilátásokkal kezdődik a hazai szamócaszezon, bár a hideg idő okoz némi késést – közölte az MTI kérdésére a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Szerző(k): Economx