Májustól már újabb zuglói területeken kell fizetni a parkolásért. A próbaüzem május 8-tól veszi kezdetét, és egészen május 15-ig tart majd. A fizetős rendszert a Nagy Lajos Király útja - Fogarasi út - Örs Vezér útja - Örs Vezér tere által határolt területen vezetik be.

A próbaüzem végét követően, azaz május második felétől egészen május 21-ig figyelmeztetést kapnak a fizetés nélkül parkoló autókat, csekket azonban még csatolnak hozzá. Május 22-től azonban már a büntetést sem lehet megúszni – írja az Énbudapestem. További bővítést azonban nem terveznek Zuglóban.

A lap utánajárt annak is, hogy tervezi-e kibővíteni a parkolózónákat az újbudai, a II. kerületi, a ferencvárosi, a hegyvidéki és az angyalföldi önkormányzat. Az említett kerületek azonban nem terveznek ilyesmit.

Zűrös napokon vannak túl a zuglói autósok

zuglói parkolási cég éveken át jogtalanul pótdíjazta az autósokat, amiért tilosban parkoltak. Az ügy igen nagy visszhanggal járt: több sajtóper, rágalmazási ügy és büntetőfeljelentés követte.

Azonban hiába erőlködött a cég, a bíróság minden esetben az autósoknak adott igazat. Végül a céget képviselő ügyvéd március végén egy békéltető ülésen beszélt arról, hogy a folyamatosan elbukott peres eljárások miatt nem úsznak tovább az árral szemben, inkább abbahagyják a sarcolást.

Sikerrel járt az autóellenes hadjárat: szinte teljesen kiürült a belváros

Egy friss tanulmány szerint a párizsiak a városközponton belüli utazásaik során alig használnak autót, ehelyett inkább a gyaloglást, a tömegközlekedést vagy a kerékpározást választják. 2025-től a környezetszennyezőbb járműveket teljesen betiltja a városvezetés.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->