Több mint fél évet kell várni a szolnoki kórházban hasi ultrahang vizsgálatra. Az egyik érintett betegnek azt mondták, orvoshiány miatt nem tudnak hamarabb időpontot adni – hangzott el az RTL Híradóban.

A szolnoki kórház azt közölte, hogy az átmeneti ellátási nehézség nem veszélyezteti a betegeket, az intézményben jelenleg több ellátás sem érhető el. A tüdőgyógyászat egész évben szünetel, de akadozik az arc- és szájsebészet, az urológia valamint a neurológia és stroke ügyeleti ellátás is.

Mivel kevés az orvos, akár 6-8 hónapot is várhatnak a betegek hasi ultrahangvizsgálatra a szolnoki kórházban. Az időpontot kérő betegek egy várólistára kerülnek, ami azt jelenti, hogy akkor tud az intézmény időpontot adni, ha felszabadul egy hely, ami akár 6-8 hónap is lehet.

A 6-8 hónap várakozási idő kiugróan magas, és szakmailag elfogadhatatlan, mondta Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász, aki szerint azért kell sokat várni, mert kevés az orvos.

Sajnos az ultrahang vizsgálatokkal országszerte a közfinanszírozott ellátásban probléma van. Túl nagy a várakozási idő. Átlagosan ez 3-4 hónap is lehet.