Február 23-án újranyit Magyarország legnagyobb szállodája, a Danubius Hotel Hungaria, amit a pozitív foglaltsági kilátások indokolnak.

A szállodát tavaly novemberben zárták be, akkor a döntést azzal indokolták, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni.

A várható keresletet figyelembe véve úgy ítéltük meg, hogy most van itt az ideje a kapacitásbővítésének, a Danubius Hotel Hungaria megnyitásával, mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.

Cégszinten pozitív tendenciát tapasztal a szálloda vezetősége a tavaszi-nyári foglaltsági előrejelzések terén. Egyrészt a szabadidős csoportok érdeklődése visszatérni látszik Budapest és az ország iránt, valamint az idei évben számos, nagy figyelemre számot tartó eseményt szerveznek Budapesten - sorolta.

Véleménye szerint pozitív fordulat a turizmusban, hogy a csoportos beutaztatás ismét erősödik.

Az ilyen típusú foglalások száma az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt, valamint nagy az érdeklődés több, kulturális és sportesemény iránt is, melyeknek Budapest ad otthont.

Az átmeneti üzemszünet alatt a szállodában dolgozó összes kollégáról gondoskodott a cég. Széles körű szállodai portfólióval rendelkezünk a fővárosban, így ez idő alatt is lehetőségünk volt munkát biztosítani a Hungariában dolgozó kollégáknak. Kiemelte: a Danubius Hotel Hungaria újranyitásával a szállodalánc február végétől ismét kilenc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött is.