Budapest vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban, a fővárost Eger és Pécs követte, vendégéjszakákat tekintve viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes a Szallas.hu 2023 decemberétől 2024 februárjáig tartó foglalási számainak összesítése szerint.

A téli kikapcsolódások során a többség hotelt választott és az 1-2 éjszakás tartózkodás volt a leggyakoribb. A téli időszakból egyértelműen a tavalyi év végi ünnepi időszak volt kiemelkedő. Az összesített bruttó szobaárbevétel alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 14 546 forint volt, ami közel 9 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A téli szezon foglalásainak 41 százaléka hotelbe, negyede apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 15 százaléka panzióba és 3 százaléka egyéb szállástípusba szólt.

A január és február leginkább a wellness-szállásoknak jelent kimagasló forgalmat, főleg ahol még termálvíz is van, így például a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és a hajdúszoboszlói Gyógyfürdő is keresettek voltak.

A Szallas.hu összesítéséből az is kiderült, hogy a december hozta a legtöbbet a konyhára: a téli vendégéjszakaszám 52 százaléka decemberben valósult meg, valamint a foglalások 46 százaléka is erre a hónapra szólt.

 

Többet aludtunk máshol, mint tavaly ilyenkor

A vendégéjszakák száma 11, a vendégeké 10 százalékkal nőtt 2023 januárjához képest az idei év kezdetén.