Még nem adta fel szegedi ingatlanát a nemrégiben megválasztott köztársasági elnök. Sulyok Tamás Szegedről ingázik Budapestre. Az autó- és testőrségváltás viszont megtörtént már a részéről. Amíg a korábban a helyi rendőrség oldotta meg az ingatlana védelmét, most már a Terrorelhárítási Központ testőrei felelnek az államfő biztonságért, és a szolgálati autóját is ők biztosítják.

Sulyok Tamás felesége korábban már beszélt arról, miszerint felajánlották nekik, hogy költözzenek a Béla király úti államfői rezidenciába. A házaspár alig várja, hogy a lakói legyenek a csodás épületnek – írja a Blikk.

Az épületet azonban még Novák Katalin lakja, és ez így maradhat még hetekig. Korábban Novák Katalin is hónapokat várt, amíg elkezdődtek az átalakítások, miután a leköszönő Áder János számára kinézett villa, amely ugyancsak a Béla király út elején áll, renoválásra szorult.

Az épület őrzéséről, védelméről is gondoskodni kellett, ami szintén több hónapot és több százmillió forintot vett igénybe.

Államfői kinevezése napjától Sulyok Tamásnak jár a teljes körű testőri biztosítás a TEK-től, ami megegyezik a kormányfő védelmével: vagyis az állandó, civil ruhás testőrök mellett a megfelelő szintű szolgálati autó ugyancsak testőrökkel, felvezető jármű, a védett ingatlanokban pedig kamera és beléptető rendszer.

Semmire sem tartott még igényt Novák Katalin

Novák Katalin leköszönő köztársasági elnök megbízatása február 26-án szűnt meg, azóta nem állt elő kéréssel.

A részletekről ITT írtunk bővebben.