Egészen elképesztő dolog történt a hét első napján Budapesten. Terrorcselekménnyel fenyegetés, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése és zaklatás miatt letartóztatást kezdeményeztek egy budapesti férfi ellen, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét – adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Este 18 és 23 között egy férfi VII. kerületi lakásában fogva tartott és pisztollyal fenyegetett egy nőt, majd felhívta a rendőrséget, akiktől követelte, hogy keressék meg a nő egy ismerősét, mert szeretné felvenni vele a kapcsolatot.

Ha ez nem történik meg, meglövi a nőt.

A rendőrség a TEK-hez fordult, akiknek egy másfél órás túsztárgyalás során sikerült elérni, hogy a nőt szabadon engedjék.

A beszámolóból az derül ki, hogy a sértettet végül nem lőtték meg, de biztonsági okokból azért kórházba szállították megfigyelésre. A férfit elkapták és átadták a BRFK-nak. A jelentés szerint a tettes annyi kokaint fogyasztott, hogy csak másnapra tisztult ki, így csak később tudták kihallgatni.

A férfi még ekkor is tartogatott meglepetést, ugyanis kiderült, nem is ismerte a férfit, akivel túszejtéssel akarta felvenni a kapcsolatot.

Ennek ellenére a tettest letartóztatták és őrizetbe vették.