Az Európai Mobilitási Hetet záró Autómentes Napon teljes szélességében megnyitják a pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca lehajtó közötti szakaszon – közölteBKK.

Hozzáteszik, szeptember 23-án és 24-én a bejárható szakasz a szokásos hétvégi rakpartnyitásokhoz hasonlóan a Margit hídig tart majd. A BKK azt kéri a kerékpározóktól, a rolleresektől és a gördeszkásoktól, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra. 

Hozzáteszik, a Jane Haining rakpart pihenőpark és ideiglenes köztér várja az arra járókat, a 2-es villamos alatt pedig a közösségi viadukt is megnyílik.

Az érintett partszakaszra csütörtökről péntekre virradó éjszakától hétfő hajnalig nem hajthatnak be az autók. A déli irányú forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcából észak felé közlekedők pedig a Havas utcánál hagyhatják azt el.

Hozzáteszik, az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva közelíthetik meg a rakpartot.

Trükkös a felszabaduló Pesti alsó rakpart megközelítése, mutatjuk az utat

Május 6-án és 7-én ismét szabad a Pesti alsó rakpart a mozogni és a kikapcsolódni vágyók számára. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni. Eközben az elöregedett ivővíz-főnyomócsöveket fogják cserélni, ami a rakpartnyitást is érinti. Mutatjuk, hogyan lehet megközelíteni a bejárható rakpartszakaszt.
Bővebben--->