Kedd este digitális adattolvajok más felületeken eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal több ezer Simple-felhasználó fiókjához fértek hozzá. Az OTP hivatalos tájékoztatása szerint anyagi kár nem történt, mivel az adathalászok nem férhettek hozzá a bankkártyák CVC-kódjához. A pénzintézet ügyfélszolgálata mostanra a gyakorlati lépéseket is megtette a fiókok biztonsága érdekében, melyről a felhasználókat is tájékoztatták.

Leszögezték, hogy a Simple weboldalán átmenetileg szünetel a belépési lehetőség a fiókokkal.

A tájékoztatás szerint az érintett felhasználóknak új jelszót kell a fiókjukhoz beállítaniuk. A bank arra kéri a felhasználókat, hogy ne állítsanak be korábbi, vagy máshol is használt jelszót.

Ezt követően az érintetteknek biztonsági okokból újra kell rögzíteniük kell a bankkártyáikat, ugyanakkor a meglévő javakat (közlekedési bérlet, autópálya-matrica stb.) továbbra is zavartalanul használhatják.

Kijött a figyelmeztetés: ha ez a jelszava, talán már most elkésett

Csak a szerencsén múlott, ha eddig nem lopták el az adatait. Egy friss elemzés szerint az 123456 a leggyakrabban használt jelszó a világon. A leggyengébb jelszavak között szerepel még ennek a némileg továbbfejlesztett változata, az 1234567, valamint a hasonlóan rafinált admin is.
Bővebben--->