A tanácskozás 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd másfél órán keresztül kérdések hangzanak el. Megtartják az azonnali kérdések és válaszok óráját is. Az ülés lezárását követően napirend utáni felszólalások hangzanak el.

Hétvégén Kövér László házelnök az orosz felsőház és az orosz alsóház elnökének, Valentyina Matvijenkónak és Vjacseszlav Vologyinnak levelében fejezte ki együttérzését a pénteki moszkvai terrortámadásról. Kiemelte: a terrorizmus egy olyan globális kihívás, amellyel szemben a legszélesebb nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség.

Magyarország határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját és készen áll arra, hogy minden lehetséges eszközzel hozzájáruljon a jövőben is a terrorizmus elleni nemzetközi küzdelemhez – tette hozzá a házelnök.

Lezsák Sándor a parlament elnökének helyettese Sztaniszlavov Evgenij Arnoldovics, az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövetének írt, ebben kifejezte megdöbbenését a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt terrortámadás miatt, egyben együttérzéséről biztosította az orosz népet, az áldozatok családtagjainak pedig részvétét fejezte ki.

Moszkvában pénteken terrortámadást hajtottak végre, amiben legalább 135 ember életét vesztette és leégett egy bevásárlóközpont is.

A kormány szerint nem múlik a veszélyhelyzet, őszig prolongáták.

Az orosz-ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet november 19-ig történő meghosszabbításáról tárgyalt szerdán az Országgyűlés. A veszélyhelyzet folytatását megszavazta a fideszes többség.