Az Európai Unió vezetői fenyegetéssel és engedményekkel próbálják meg rávenni Orbán Viktort, hogy ne vétózza meg az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segélycsomagot – írja a Mandiner a Wall Street Journal alapján.

A fronton harcoló ukrán egységek egyre többször panaszkodnak lőszerhiányra, ami főképp arra vezethető vissza, hogy Orbán megvétózta az ukránoknak szánt csomagot a legutóbbi EU-csúcson.

A lap szerint az európai nemzeteknek egyenként kell folytatniuk Kijev segélyezését, ha a magyar miniszterelnök nem hagy fel az uniós tervek akadályozásával.

A Wall Street Journal szerzője szerint ha sikerül is célba juttatni az ukránoknak szánt pénzt, Volodimir Zelenszkijnek akkor is el kell gondolkodnia a háború reális lezárásán, mert a tavalyi ukrán ellentámadás kudarcot vallott, így nem valószínű, hogy vissza tudják foglalni az oroszok által megszállt területeket.

Jöhet az ukrán-magyar csúcs, megvan miről tárgyal Zelenszkij Orbánnal

Az egyik ukrán lap szerint a magyar miniszterelnök már el is fogadta a meghívást, mások csak esetleges találkozóról írnak. Bővebben --->