Sokan választották vasárnap is kikapcsolódásuk helyszínéül a méltán népszerű Normafát Budapest XII. kerületében. A sportolásra és más rekreációs tevékenységekre kítünően alkalmas helyszínt most is autóval közelítették meg a legtöbben.

Bár az utóbbi években több fejlesztés is megvalósult a környéken, így kapott a kirándulóhely új kültéri sportszert, játszóteret, mellékhelységet, felújították a síházat, valamint kiépítettek egy viszonylag nagy parkolót, ez sem volt elég arra, hogy befogadja az oda érkezők gépjárműveit. 

A XII. kerületi önkormányzat a Facebook-oldalára tette ki, hogy ennyi volt, megtelt a Normafa, ne menjenek többen fel kocsival, kizárólag tömegközlekedéssel, vagy sétálva. 

„Annyian keresték fel a délutáni órákban a havas Normafát, hogy megteltek a parkolók, így jelenleg nincs lehetőség szabályos parkolásra a park területén” – írták a közösségi oldalukon. 

December elején teljesen le is kellett zárni a helyet, mivel az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadtak le, kisebb fák kidőlése is várható volt.