A belügyminiszter december 31-i hatállyal 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház vezetőjének megbízatását vonta vissza, mert elmúltak 65 évesek. Emellett más okból további 2 vármegyei kórház és 15 további városi kórház főigazatójának is távoznia kellett – írja a HVG.

Intézmény neveket a Belügyminisztérium nem említett. A tárca azt is tudatta, hogy az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) megbízott vezetője ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza, de az érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek.

Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a helyettesek látják el. A belügyminisztériumi közlemény semmilyen konkrétumot, még az érintett intézmények vagy a vezetők nevét sem árulja el, miközben egyszerre jelentős számú, kéttucat kórházigazgató távozásáról van szó.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság élén a hetekben történt változás, amikor a magas 100 milliárd forintot is meghaladó kórházi adósságok miatt Jenei Zoltánnak távoznia kellett – erről itt írtunk bővebben.