Kővárári-Vágner Rudolf az a fotográfus, akinek képeihez nem kellenek szavak. Tehetségét számos, nívós elismeréssel jutalmazták már. A Magyar Fotográfia Napján, amelyet a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) rendezett meg, a „Nem vagy egyedül” című alkotását a szakmai zsűri az Év Magyar Fotójának választotta színes kategóriában – számolt be róla a FEOL.

A pályázat nyilvános volt, arra minden magyar hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhetett nyolc kategóriában. 184-en regisztráltak, ebből 136-an töltöttek fel képet. Összesen 2809 kép érkezett, ebből 2802 kép volt érvényes. Az első fordulóban a zsűri tagjai egymástól függetlenül, saját értékrendszerük szerint, egyénileg értékelték a képeket. A második fordulóban az egyes kategóriákban élen végzett képek közül választották ki a díjazottakat. A díjak átadására Biatorbágyon került sor.

Így végzett az élen Kővári-Vágner Rudolf fotója, amelyet az inotai erőművek és egy jegyesfotózás ihletett.

„Ez a fotó az Inotai Hőerőmű hűtőtornyában készült, egy jegyesfotózás alkalmával. Elég kellemetlen időnk volt, esett az eső amikor odaértünk, viszont ez előnyként szolgált a fotókon. Szép felhők, fények kísértek minket. A helyszínt jól ismerem, mivel az itt vezetett fotós túráknak én vagyok a vezetője. A fotót előre elterveztem, így a helyszínen már csak a megvalósítás várt rám” – Kővárári-Vágner Rudolf.