180 millió forintot fizetett ki egy érdi házért Szabó Károly, aki befektetésként, a cége nevére vette meg az ingatlant, és hiába szerepel a tulajdoni lapon is egyedüli tulajdonosként, nemhogy beköltözni nem tudott, legutóbb baltával zavarta el onnan a ház korábbi gazdája, aki nem hajlandó kiköltözni.

Szabó Károly tavaly tavasszal vette meg az épületet 150 millió forintért. Ezenfelül megvásárolta az ingatlanban lévő a berendezési tárgyakat még 50 millió forintért. A 200 millióból 180 milliót ki is fizetett az ingatlanirodában, amiről felvétel is készült – mondta és hozzátette, ez perdöntő lehet, mert az eladó azt állítja, hogy a szerződéskötésnél a fia nevén volt az ingatlan, „akit a vevő és társai elkábítottak, ezért érvénytelen a szerződés”.

Az eladó felesége másképp kérte a vállalkozót, arra hivatkozott, hogy nincs hová menniük, ezrét szeretnének még maradni pár hónapot. Ezt többször meghosszabbították, végül az utolsó dátum november lett. Közben Szabó Károly megkezdte az épület felújítását, amelyre 30 millió forintot költött még úgy is, hogy kiderült, azon használatba vételi és fennmaradási engedély sem volt.

Novemberben sem költöztek ki az eladók, elérhetetlenné váltak telefonon. Közben feljelentés született az ügyben a rendőrségen.

Az is kiderült, hogy az ingatlan eladói a házba lopott áramot vezettek. Emiatt a szolgáltatónál is feljelentést tett a vevő.

„Legutóbb január 24-én próbáltam meg birtokba venni az ingatlanomat ügyvédekkel és az elektromos szolgáltató embereivel, akik az időközben az engedélyem nélkül felszerelt villanyórát kívánták leszerelni – mondta a férfi.

Az eladó a 17 éves fiával fejszével felfegyverkezve állta útjukat.

fenyegetés miatt újabb feljelentést tett, a vármegyei főkapitányságon is panaszt tett. Az Érdi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az ingatlannal kapcsolatos jogsértéseket – tudta meg a Blikk.

Szabó Károly az ügyvédjével a bíróságon is elindította a szükséges eljárásokat, hogy kitehessék az ingatlanból az eladót, de képviselője, Geönczeöl Csaba azt mondta, az ilyen eljárások nagyon sokáig, akár évekig is húzódhatnak.

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a házaspárral szemben, akik kihasználták idős áldozataik bizalmát és hiszékenységét, amivel több mint 13 millió forintot csaltak ki tőlük. A vád szerint a büntetett előéletű házaspár 2020 októberében költözött abba a garzonlakásba, amelyet az idős asszony adott nekik bérbe. Ezután a sértett bizalmába férkőztek, aki el is elárulta a vádlottaknak, hogy az interneten keresztül megismerkedett egy másik városban élő jómódú, de halálos betegségben szenvedő férfival, aki részesedést ígért neki a nagy összegű örökségből, kisebb anyagi támogatás ellenében. Hogy mi lett a vége az ügynek, azt itt elolvashatja >>>