A vád szerint a büntetett előéletű, harmincas éveiben járó férfi és húszas éveiben járó felesége 2020 októberében költöztek abba a garzonlakásba, melyet az idős asszony adott nekik bérbe. Ezután rövid időn belül a sértett bizalmába férkőztek.

Erre tekintettel az asszony azt is elárulta a vádlottaknak, hogy az interneten keresztül megismerkedett egy másik városban élő jómódú, de halálos betegségben szenvedő férfival, aki részesedést ígért neki a nagy összegű örökségből, kisebb anyagi támogatás ellenében.

Azt azonban az asszony nem sejtette, hogy a férfi valójában nem is létezik, az egyik vádlott találta ki, így ápolva az idős hölggyel bensőséges viszonyt.

A sértett asszony kis részletekben néhány hónap alatt több mint tízmillió forintot adott át a vádlottaknak, akik felajánlották, hogy segítenek eljuttatni azt az állítólagos barátnak. Valójában azonban saját megélhetésükre fordították azt.

Ugyanakkor a vádlott házaspár nem csak szállásadójukat, hanem annak unokatestvérét is megkárosította, akitől további hárommillió forintot kértek, melyet szintén nem fizettek vissza.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben végrehajtandó fegyház, míg feleségével szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint vagyonelkobzást és a házaspár közügyektől való eltiltását is kérvényezte.

100 éves bácsi miatt került kézre az unokázós csaló

Egy férfi - annak ellenére, hogy sem írni, sem olvasni nem tud - Magyarország egyik legnagyobb bűnszervezetét irányította. A kazincbarcikai bűnöző Londonból hajtott végre úgynevezett unokázós csalásokat, amelyek célja a idős emberek átverése volt.