Amint arról pár hete beszámoltunk: látványosan zajlanak a munkálatok a balatonföldvári Nyugati strandon, miután a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal új építési engedélyt adott a kivitelező cégnek. A bírósági tiltó ítélet ugyanakkor változatlanul hatályban van.

Egyes híresztelések szerint egy új bírósági döntés miatt el kell bontani az önkormányzatnak a már megépült kikötői mólószárakat? – tette fel a kérdést a balatonfoldvar.hu a település polgármesteréhez. Holovits Huba szerint ez badarság.

A jogászok dolga a jogászkodás, a polgármesteré a város fejlesztése.

"Az önkormányzat sem engedélyező, sem beruházói szerepkörben nem vesz részt a kikötőépítésben, így jogi felelősség kérdése nem merülhet fel."

"Valótlan híresztelések"

"A bírói ítéletek szóba se hozzák az eredeti állapot visszaállítását, csupán egy kormányhivatali határozattal kapcsolatos jogtechnikai kérdés körül forognak az elmúlt évek eseményei. Sajnálatos módon egyértelmű politikai indíttatás és szándék sejlik fel a valótlan híresztelések mögött."

A képviselőtestület döntő többsége továbbra is rendíthetetlen és kiáll a beruházás megvalósítása mellett, mert az egyet jelent városunk fejlődésével

– nyilatkozta a polgármester, aki hozzáfűzte, hogy Földvár különleges helyzetben van a Balaton partján.

"Mintegy öt kilométeres partszakasszal rendelkezünk, melynek 63 százaléka, három kilométer fürdésre alkalmas. 2010-ben a két városi strand, mind a keleti, mind a nyugati strandunk esztétikai és műszaki állapotát tekintve lehangoló látványt nyújtott. Ezen változtattunk: pályázati és városi források bevonásával, öt és négycsillagos minőségűre fejlesztettük őket egy évtized alatt."

Az idei évtől a Nyugati strand köszönhetően a kikötő> beruházásnak ingyenesen látogatható lesz ismét.

Nevezett fürdőhely területe 6000 négyzetméterrel, a vízbejutási lehetőség hossza 260 méterre növekedett. A strand fenntartási költségeihez jelentősen hozzájárul a kikötő beruházója és a jövőben a hajótulajdonosok befizetéseiből gazdaságosan üzemeltethető marad, ingyenes formában is – hangsúlyozta Holovits Huba, aki beszámolt arról is, hogy a városközpontban új fizető parkolókat alakítottak ki.

Fizető parkolás a központban

"A központi parkolóban és a városháza előtt hosszú évek óta problémát jelent, hogy az általunk kialakított parkólóhelyeket nem megfelelően használják a gépjárműtulajdonosok, hanem fizető zónák használatának elkerülése végett az autóikat hosszabb időszakra, egész napra vagy napokra tárolják le. Ezzel a viselkedéssel akadályozzák azokat a polgárokat, akik az üzletekbe vásárlási szándékkal vagy az önkormányzathoz ügyintézési szándékkal érkeznek, hiszen számukra nem jut már elegendő szabad hely. Ez a helyzet fog reményeink szerint ezzel az intézkedéssel megváltozni."

Hiába a tiltás, a balatonföldvári Nyugati strand kikötőjének építése nem áll meg

Látványosan zajlanak a munkálatok a balatonföldvári Nyugati strandon, miután a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal új építési engedélyt adott a kivitelező cégnek. A bírósági tiltó ítélet ugyanakkor változatlanul hatályban van. Bővebben --->