Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök változatlanul birtokosa egy pápai lakásnak, ahogy felerészben egy kötcsei családi háznak is. A DK elnöke értékpapírban 461 millió forintot tart. Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában 631,7 millió forint lakásvásárlás-foglalót és előleget tüntetett fel, illetve 13 millió forintot adott kölcsön. A tartozásoknál 58,9 millió forint bankhitelt és 293 millió forint értékpapír-fedezetű hitelt írt be. Az ellenzéki vezető mindemellett az Altus Portfólió Kft. tulajdonosa.

Hadházy Ákos felerészben birtokosa egy szekszárdi lakásnak, ahogy egy fácánkerti szőlőt is a magáénak tudhat. A független parlamenti képviselő 2022-ben Bécsben vásárolt egy 30 négyzetméteres lakást, amelynek felerészben tulajdonosa. Hadházy Ákos hitelintézettel szembeni tartozása 16 millió forint fölé emelkedett, ahogy magánszemélynek is tartozik közel 4 millió forinttal.

2022-ben magyar magánszemélyektől választási kampányra, az eskütételem törvénytelen akadályozásának időtartamára, majd a tiszteletdíjam törvénytelen visszatartására és politikai munkám támogatására 16,8 millió forint magánkisadomány érkezett

– tüntette fel vagyonnyilatkozatában az ellenzéki politikus.

Ungár Péter változatlanul negyedrészbeli tulajdonosa egy 2006-ban örökölt 340 négyzetméteres budai családi háznak. Az LMP társelnöke és frakcióvezetője még 2020-ban vásárolt egy Toyota RAV4-est, 2021-ben pedig ajándékként kapott egy Zámbó István-festményt. Körülbelül 12 millió forint található a bankszámláján, és valamivel több mint 9 millió forintnak megfelelő devizát tüntetett fel, továbbá 99 milliós számlakövetelést írt be.

A Jobbik frakcióvezetője, Lukács László György három karcagi ingatlanban bír résztulajdonnal, és egy pulai házat is a magáénak tudhat. Valamint egy Nissan Juke-ot és egy Peugeot 3008-at is. A jobbikos politikus 5,8 millió forint hitelintézeti számlaköveteléssel rendelkezik. A hitelintézettel szembeni tartozásoknál 17 millió forint hitelt és 8,6 millió forint kölcsönt tüntetett fel.

A Momentum frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc vagyonbevallása szerint 1,7 millió forintot érő kriptovaluta gyűjteménnyel rendelkezik. Ingatlana nincs, cserébe 7,2 millió forint hitele van.

Kunhalmi Ágnes ugyanúgy a XIII. kerületben tulajdonol felerészben egy 57 négyzetméteres ingatlant, és egy Opel Astra is szerepel a nevén. Befektetési jegyekben 430 ezer, valamint 95 ezer forintja van, az OTP Lakástakaréknál 1,2 millió forintot tüntetett fel. Az MSZP társelnökének hitelintézeti számlakövetelése a tavalyi 12,4 millió forintról 16,9 millióra emelkedett.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a következő vagyonelemeket tüntette fel bevallásában:

  • felerészben tulajdonosa egy nagykozári erdőnek;
  • felerészben tulajdonosa egy pécsi háznak;
  • felerészben tulajdonosa egy beépítetlen pécsi területnek;
  • illetve van egy névértéken 4,5 millió forintos életbiztosítása.

Szabó Tímea változatlanul megtartotta óbudai lakásait: tulajdonosa egy 2009-ben vásárolt, III. kerületi 72 négyzetméteres lakásnak, és felerészben tulajdonosa egy 1990-ben vásárolt, III. kerületi, 86 négyzetméteres lakásnak. A Párbeszéd politikusának hitelintézettel szembeni tartozása mára 5,6 millió forintra csökkent.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezető-helyettese egy 2016-ban vásárolt, 8/24 arányban tulajdonolt, II. kerületi, 997 négyzetméteres ingatlant (130 négyzetméter a rajta lévő lakóház), illetve egy 2014-ben vásárolt, felerészben tulajdonolt, magyarnándori, 247 négyzetméteres ingatlant (60 négyzetméteres a rajta lévő lakóház) tüntetett fel frissen megjelent vagyonbevallásában.

Toroczkai László Ásotthalmon 2017 óta felerészben tulajdonosa egy tanyának szőlővel, továbbá 2020 óta birtokol egy 8909 négyzetméteres szántót. A Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője hitelintézettel szembeni tartozása 4 millió forint, magánszemélyeknek 2,5 millió forinttal tartozik.

A január 31-i éjféli határidővel napvilágot láttak a fideszes politikusok vagyonnyilatkozatai is, köztük Orbán Viktor miniszterelnöké és Novák Katalin köztársasági elnöké is. Ezekről ITT írtunk.