Az ország történetének legnagyobb drogfogását a szervezett bűnözés ellen indított művelet keretében hajtották végre. A hadsereg közlése szerint a drogot 733 csomagba pakolták és feltehetőleg Ázsia, Európa és az amerikai kontinens országaiba szánták. Az X közösségi oldalon felvételeket tettek közzé vasárnap a műanyag csomagokról, amelyek némelyikén nagy légitársaságok nevei szerepeltek.

A drogfogás történetesen amerikai tisztségviselők látogatása előtt történt. Az Egyesült Államok szorosabb együttműködést szorgalmaz a bűnszervezetek elleni harcban. Az utóbbi 13 napban több mint 2700 gyanúsítottat fogtak el Ecuadorban.

A quitói kormány a befolyásos kokaincsempész-bandákat teszi felelőssé az elharapódzó erőszakért, beleértve egy kórház elleni támadást, túszok ejtését és egy élő televíziós közvetítés megszakítását is fegyveresek által.

Az eddigi rekordot, 9,6 tonna kokainnal egy 2021-es drogfogás tartja Ecuadorban.

A Mexikóba és az Egyesült Államokba szánt – 450 millió dollár értékű – kábítószert akkor egy álfal mögé rejtve találták meg Guayaquil városban.

 

Nemrég egy műkörmös szalonra csaptak le hazánkban. A holland alapanyagokból itt előállított kábítószerekkel kereskedő bűnbandára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) talált rá. A nyolc gyanúsítottból hatan letartóztatásban vannak. Erről itt írtunk részletesebben >>>