A KR NNI Műveleti Szolgálat Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya egy éve indított nyomozást ifj. P. Zoltán és társai ellen, miután olyan információk birtokába jutott, hogy a társaság külföldről kábítószer-alapanyagokat csempészik be hazánkba, majd azokat felütve dílereknek továbbértékesíti a drogot. A bűnügyi felderítői munka széles tárházát bevetve a nyomozóknak sikerült a hálózat tagjait azonosítani és eljárást indítani ellenük – írja a police.hu

Az alapos és szisztematikus nyomozás során az NNI együttműködve a Fővárosi Főügyészséggel és a holland hatóságokkal rengeteg bizonyítékot gyűjtött össze a két család nyolc tagjával szemben. A bűnbanda vezetője az az ifj. P. Zoltán, akinek édesapja igen ismert alvilági körökben, ugyanis 2022-ben ő volt Európa egyik legkeresettebb bűnözője. 

Mindenkinek megvolt a maga feladata

A gyanú szerint a fiatalabb családfő vezetésével 2022 szeptembere óta hoztak be Hollandiából hazánkba amfetaminolajat, amiből aztán ifj. P. Zoltán anyjának otthonában különböző anyagok felhasználásával amfetamint állítottak elő, majd azt dílereknek továbbértékesítették.

Az illegális drogbizniszben a gyanú alapján részt vett az anyán és a fián kívül a férfi felesége, nővére és sógora is, valamint egy másik család három tagja: egy testvérpár és egyikük barátnője.

A tagok egymással csak internetes csevegőoldalakon kommunikáltak. A hálózatban mindenkinek meghatározták a szerepét: voltak, akik Hollandiából hozták haza autóval a kábítószert, aztán azok, akik a deponálásban segédkeztek, mások felütötték a kábítószer-alapanyagokat, és előállították belőlük az árusítható amfetamint, egyesek pedig értékesítették ezeket a dílereknek.

A tagok csak ebből az illegális üzletből tartották fenn magukat és családjukat. Ifj. P. Zoltán és felesége abban a lakásban is drogot rejtegetett, amiben pár hónapos ikerlányaikkal együtt éltek, míg a P. családdal kapcsolatban álló nő az általa bérelt műkörmös szalonban tárolta kannaszám a kábítószert.

Karácsony előtt nyakon csípték a bűnözőket

Az NNI szervezett bűnözés elleni nyomozói nagyszabású akció keretében a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének, a Pest vármegyei MEKTO munkatársainak, valamint az NNI és a Készenléti Rendőrség több osztályának a bevonásával fogták el 2023. december 19-én hajnalban a nyolc gyanúsítottat, valamint hajtottak végre kutatásokat Budapesten, Székesfehérváron, Szigethalmon, Dunavarsányban és Győrben.

A rendőrök többfajta drogot és különböző, kábítószerek előállításához és porciózásához használatos, droggal szennyezett eszközöket is lefoglaltak. A vegyületek listáján szerepel cannabis, amfetamin és számos, kábítószer felütéséhez használatos anyag is. A kutatások során több kilogrammnyi marihuána is előkerült, sőt még marihuánás csokoládé is.

A nyomozók a fentieken túl a gyanúsítottaktól lefoglalták a drogcsempészéshez és -terjesztéshez használt gépkocsikat is, illetve az NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal vagyonvisszaszerzés keretében összesen közel 100 millió forint vagyont is elvont tőlük.

Életfogytig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak 

A nyomozók a négy férfit és a négy nőt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele öttől akár húsz évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés is lehet. A gyanúsítottak közül három nőt és három férfit bűnügyi őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a bíróság el is rendelt.

Ifj. P. Zoltán felesége szabadlábon védekezik, míg sógora azóta már ismét szabadságvesztését tölti, tekintve, hogy az elfogásakor reintegrációs őrizetben volt. Vagyis a börtönből korábban jó magaviselete miatt hazaengedték. Most azonban a terhére rótt bűncselekmény miatt vissza kellett mennie.