Hamarosan sokaknak megszűnik az évek óta használt e-mail címe, ez pedig nagyon sok bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, hiszen ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, akár a kormányzati ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is – derült ki a Media1 cikkéből.

A cég honlapja csak egy aloldalon erősíti meg az e-mail szolgáltatás kivezetését.

Azt írják, hogy 2024. augusztus 1-jétől szűnik meg az e-mail szolgáltatásuk. Ekkortól nem lesznek elérhetők a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület és az e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver.

Az eddigi levelezést tartalmazó e-mail fiókokat augusztus elsejétől nem lehet majd elérni, azok tartalmát véglegesen törli a szolgáltató.

A szolgáltató azt kéri ügyfeleitől, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről, aki szeretné, kérheti az ügyfélszolgálaton, hogy a bejövő leveleket egy, az ügyfél által megadott e-mail címre továbbítsa a rendszer. Az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját az ügyfelek maguk is beállíthatják. Az átirányítási lehetőség 2024. december 31-ig él majd, tehát ezzel csak néhány hónapig lehet majd élni.

Várhatóan két éven belül eltűnik a DIGI márkanév is a magyar piacról, miután a DIGI-t megvásárolta a kormányközeli 4iG csoport és a névhasználatra vonatkozó megállapodás a cég eladásával kapcsolatos ügylet lezárulta után két évvel lejár.

Rekordéven van túl a 4iG. Az informatikai-távközlési óriás árbevétele kétszeresére, adózás előtti eredménye háromszorosára nőtt egyetlen év alatt, mégsem termelt jövedelmet. Itt írtunk erről részletesen >>>