Mint megírtuk, a héten karbantartás miatt huzamosabb ideig nem lehetett online tranzakciókat kezdeményezni a Magyar Államkincstár (MÁK) digitális felületein. A MÁK a lapunknak küldött válaszában azt állította, hogy szerdától ismét működik az állampapírok online adásvétele. Azonban informatikai karbantartás miatt december 15. 19 órától 24 órán keresztül az online szolgáltatások ismét nem lesznek hozzáférhetők – írja a Magyar Államkincstár mai közleménye.

Az ügyfeleknek megküldött közlemény szerint a fenti időszakban a magyarorszag.hu weboldal, a WebKincstár és a MobilKincstár elektronikus csatorna igénylés szolgáltatása, valamint az online adatmódosítási űrlapok sem lesznek elérhetők. Ezentúl az ügyfélkapus számlanyitási szolgáltatások (értékpapír nyilvántartási-számla, Kincstári Start-értékpapírszámla) is szünetelni fognak.

Azonban az állampapír-forgalmazás kereskedési rendszere és az elektronikus forgalmazási csatornák (WebKincstár, MobilKincstár, TeleKincstár) a fenti időszakban is zavartalanul működnek majd.

(Gulyás Ábel)