Június közepétől elérhetővé vált Magyarországon a Revolut hűségprogramja, a RevPontok - írja a revb.hu fintech blog.

A hűségpontokat elsősorban kártyás vásárlásokkal lehet gyűjteni, beváltani pedig repülőjegy vásárláskor vagy szállásfoglaláskor lehet.

A RevPontokat kártyás vásárlások után írja jóvá a rendszer. Hogy pontosan mennyit kaphatunk belőlük, az a csomagtól függ, a legnépszerűbb Standard csomag esetén például minden elköltött 5000 forint után 1 pontot írnak jóvá

Mire lehet ezeket beváltani?

A pontok főleg az utazásokhoz jönnek jól. A pontok átválthatók repülőjegy vásárlásakor légi mérföldekre, a Revolut itt az Air France, a British Airways, a KLM, valamint a Qatar Airways légitársaságokat ajánlja többek között. 

Az összegyűjtött pontokat szintén fel tudjuk használni kedvezményekre szállásfoglalás esetén is, ám fontos észben tartani, hogy a megszerzett pontok három évig érvényesek. A RevPontok bevezetésével azonban megszűnik a revolutos szállásfoglalásokon korábban elérhető pénzvisszatérítés

Rengeteg az újdonság

A Revolut idén alaposan belehúzott és sok újdonságot hozott el Magyarországra. A RevPontok mellett szintén júniusra jelentették be az elérhető új befektetési formát, a Rugalmas Pénzpiaci Alapokat (MMF), amelyek alacsony kockázat mellett nyújtanak kamatot többféle devizában.
A Revolut a befektetett pénzünket a Fidelity pénzpiaci alapjaiban helyezi el, amivel euró, dollár, valamint angol font alapú megtakarítást indíthatunk. 

Itt a Revolut és a Wise hazai kihívója

A BinX jelenleg a legnagyobb, magántőkéből megvalósuló hazai fintech startup: a Számlázz.hu alapítók közel 3 milliárd forintot fektettek a cégbe alapítása óta, 2020-tól pedig további 3 milliárdot kisbefektetőktől és intézményi befektetőktől kapott a Zrt., és további tőkebevonás van folyamatban.

A részletekről ITT írtunk bővebben.